İzmirli Romanlardan Çifte Kutlama - Son Dakika
Güncel

İzmirli Romanlardan Çifte Kutlama

İzmirli Romanlardan Çifte Kutlama

İzmir’de bir araya gelen onlarca Roman vatandaş, hem 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü, hem de CHP’den milletvekili adayı olarak listeye giren ve ilk Roman milletvekili olması beklenen Özcan Purçu’nun adaylığını kutladı.

08.04.2015 17:09

İzmir'de bir araya gelen onlarca Roman vatandaş, hem 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü, hem de CHP'den milletvekili adayı olarak listeye giren ve ilk Roman milletvekili olması beklenen Özcan Purçu'nun adaylığını kutladı.

İzmir'de, Dünya Roman Günü çifte kutlamaya sahne oldu. Romanlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlenirken, törende renkli görüntüler yaşandı. Programda bir araya gelen onlarca vatandaş, hem 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü, hem de CHP'nin, Roman vatandaş Özcan Purçu'yu İzmir 1. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı olarak göstermesini kutladı. Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olması beklenen Purçu'nun adaylığı vatandaşları sevince boğdu.

Törende ilk sözü Roman Dernekleri adına Özcan Purçu aldı. Dünya Roman Günü'nden bir gün önce İzmir'den kontenjan aday gösterilen Purçu, konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek başladı. Roman vatandaşların da bundan sonra TBMM'de temsil edileceğini belirten Purçu, 8 Nisan'da çifte bayram yaptıklarını söyledi. Kendisinin CHP'den seçilebilir yerden aday gösterilmesinin büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Purçu, "Romanlar için dün bir milattı, bir bayramdı. Türkiye'nin her yerinden Romanlar beni ağlayarak aradı. Türkiye tarihinde yeni bir güneş doğdu. Çok mutluyuz. 6 milyon Roman vatandaşın da artık mecliste sesi, kulağı olacak" dedi.

Sadece Romanların değil tüm dezavantajlı grupların sesi olacağını dile getiren Purçu, "Artık acı çekmek istemiyoruz. Bizler de birinci sınıf vatandaş olmayı, hayal kurup, hizmet etmeyi istiyoruz. Sadece yönetilen değil, yöneten de olmak istiyoruz" diye konuştu.

Purçu'nun ardından söz alan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de, tüm Roman vatandaşları 7 Haziran seçimlerinde CHP'de birlik olmaya çağırdı. "Burası sizin eviniz" diyen Serter, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Roman vatandaşlara verdiği değer ve önemi Özcan Purçu'yu kontenjan aday yaparak gösterdiğini söyledi.

BARIŞ İÇİN DENİZE KIRMIZI KARANFİL

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada, Roman vatandaşların 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı. 8 Nisan'ın bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Pekdaş, "Romanlar yüzyıllar boyunca çok acı çekti, ötelendi, dışlandı, yok sayıldı, soykırımlara uğradı. Bu soykırımlar hiç konuşulmadı. Bizim artık bundan sonraki görevimiz insan haklarına dayanan, bir arada yaşamayı mümkün kılan bir demokrasiyi ortaya çıkartmak ve yaşatmaktır. Görevimiz laik cumhuriyetin eksiksiz bir demokrasi haline gelmesini sağlamak. Eksiksiz bir demokrasi için de Romanların temsili şart. Özcan kardeşim bu eksikliği tamamlamak için geldi. Hoş geldi, sefa geldi. Birlikte çok şey başaracağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisi için size, bize ihtiyaç var. Güzel günler bizi bekliyor. Güzel günler için sizleri birlikte mücadeleye davet ediyorum. Roman Günü'nüz kutlu olsun" dedi.

Törene katılanlar daha sonra barış getirmesi umuduyla denize kırmızı karanfiller attı. Gerçekleştirilen törene; CHP'nin İzmir'den 1. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı gösterdiği Özcan Purçu'nun yanı sıra CHP'nin diğer milletvekili adayları Musa Çam, Muhsin Kurt, CHP İl Başkanı Bedri Serter, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmirli Romanlardan Çifte Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement