İznik'teki Olaylarda 17 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

İznik'teki Olaylarda 17 Gözaltı

İznik\'teki Olaylarda 17 Gözaltı

Bursa'nın İznik İlçesi'nde geçen Eylül ayında, yol verme tartışması yüzünden çıkan kavgada 26 yaşındaki Zeki Dursun öldürülmesi, 23 yaşındaki arkadaşı Yunus Emre Akın'ın yaralanmasının ardından, öldürülen Zeki Dursun'un yakınları ve ilçe...

01.10.2013 12:51

Bursa'nın İznik İlçesi'nde geçen Eylül ayında, yol verme tartışması yüzünden çıkan kavgada 26 yaşındaki Zeki Dursun öldürülmesi, 23 yaşındaki arkadaşı Yunus Emre Akın'ın yaralanmasının ardından, öldürülen Zeki Dursun'un yakınları ve ilçe sakinleri, İznik'te yaşayan Romanların evleri ve işyerlerini ateş verdi. Olaylar sırasında bir kişi tabanca ile sırtından yaralandı. İki gece süren olaylar güçlükle yatıştırıldı. Gerginliklerin sona ermesinin ardından polis, olaylara karıştıkları iddia edilen 17 kişiyi bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

İznik İlçesi Selçuk Mahallesi Göl Sahil Caddesi'nde, 8 Eylül akşamı yol verme tartışması kavgaya dönüşünce, Zeki Dursun tabancayla vurularak öldürüldü, arkadaşı Yunus Emre Akın ise yaralandı. Olayın şüphelileri Roman vatandaşlar 45 yaşındaki Rüstem D. ile oğlu 16 yaşındaki M.D. tutuklandı. Zeki Dursun'un cenazesinin kaldırılmasının ardından öfkelenen yakınları ve bazı ilçe sakinleri, Romanların yaşadığı Mahmut Çelebi Mahallesi'ne yürüyerek, burada bulunan bazı ev ve işyerlerine sopa ve taşlarla saldırdı. Olayların büyümesi sonucu, Bursa Müdürlüğü Çevik Kuvet Şubesi'nden İznik'e takviye ekip gönderildi.

Olaylar sırasında 26 yaşındaki Emrah Türk, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tabanca ile sırtından yaralandı. Pazar ve pazartesi gecesi devam eden olaylar İlçe Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve öldürülen Zeki Dursun'un akrabası olan İznik eski Belediye Başkanı Zeynel Abidin Turan'ın devreye girmesiyle yatıştırıldı. Olayların yatışmasından sonra İznik ilçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak görevden alındı. Solak'ın yerine Oktay Altıp atandı.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü, yaşanan olaylar sırasında kalabalığı yönlendiren ve molotof kokteyli attı öne sürülen 17 kişinin kimliğini güvenlik kamerası görüntülerinden tespit etti. Bu kişiler, bu sabah İznik'te düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Sorgulamaları devam eden zanlılar, daha sonra adliyeye çıkartılacak. - İznikbursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İznik'teki Olaylarda 17 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement