Japon Büyükelçi Ağrı'da Açılışa Katıldı - Son Dakika
Güncel

Japon Büyükelçi Ağrı'da Açılışa Katıldı

Japon Büyükelçi Ağrı\'da Açılışa Katıldı

kilim dokuma atölyesinin açılışı yapıldı.

04.09.2014 17:39

kilim dokuma atölyesinin açılışı yapıldı.

Kadınlar için mesleki eğitim merkezi olarak yaptırılan atölyenin açılışına, Japon Büyükelçi Yutaka Yokoi, Japon diplomatlar, ilçe kaymakamı, belediye başkanları, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Japonya' dan almış oldukları bu destekle ilçedeki kısıtlıları iş gücüne dahil ederek istihdama, ekonomiye, dolayısıyla geleceğe yatırım yaptıklarını vurguladı. Almış oldukları destek için Japon devletine teşekkür eden Taşdemir, Büyükelçi Yokoi, "Japonya'nın bu desteğiyle aramızda oluşan duygusal bağların devamı için Japonya' dan bir belediye ile kardeş belediye olmak istiyoruz" dedi.

Halı dokuma atölyesinde incelemelerde bulunan Büyükelçi Yokoi ise, "Ağrı da dokunan halıların ve kilimlerin kıymetli olduğunu duymuştum, yapılan çalışmaları da görünce çok mutlu oldum. Belediye başkanımızın kardeş belediye talebi beni duygulandırdı. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Taşdemir tarafından Japon büyükelçisine atölyede dokunan kilimlerden hediye etti.

Atölyede çalışan kadınların misafirlere yemek ikramının ardından Japon büyükelçi Yokoi, Ankara'ya gitmek üzere Taşlıçay ilçesinden ayrıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Japon Büyükelçi Ağrı'da Açılışa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement