Japon turistlere saldırı davası - Son Dakika
Güncel

Japon turistlere saldırı davası

Japon turistlere saldırı davası

Nevşehir'de, Japon turist Mai Kurihara'yı öldürdüğü, Hoshie Teramatsu'yu ise yaraladığı ve cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen sanık Fatih Uyar'ın yargılanmasına başlandı.

30.10.2013 15:27

Nevşehir'de, Japon turist Mai Kurihara'yı öldürdüğü, Hoshie Teramatsu'yu ise yaraladığı ve cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen sanık Fatih Uyar'ın yargılanmasına başlandı.

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Uyar, sanık avukatı Ayhan Şahin ile sanığın anne ve babası katıldı.

Kimlik tespitinin ardından sanık Uyar, savunmasında, söz konusu suçlamaları kabul etmediğini belirterek, olayı bir kaç kez görüştüğü M.M. isimli arkadaşının gerçekleştirdiğini iddia etti.

Arkadaşı tarafından tehdit edildiği için suçu üzerine almak zorunda kaldığını, ayrıca emniyetteki ifadesinin de baskı altında alındığını öne süren Uyar, olaya ilişkin şunları söyledi:

"Olay günü arkadaşım ile bölgede bulunuyorduk. Arkadaşım ve ben bir süre Japon turistler ile konuştuk. Turistler ayrıldıktan sonra M.M, benim arabamı alarak peşlerinden gitti. Aradan yarım saat geçince acil işim olduğu için gittiği yöne ilerledim. Arkadaşın arabayı döndürdüğü sırada üzerinin kanlı olduğunu gördüm. Arkadaşım titriyordu, ben onu silkeledim sonra da arabayı ben kullandım."

Mahkeme Başkanı Sinan Akdoğan'ın, "neden olayı senin yaptığın yönünde ifade verdin" sorusu üzerine Uyar, "Polisler beni tutukladıklarında ben yapmadım dedikçe benim omuzlarıma vurdular. Polisler bu şekilde ifade vermemi söyledi, 'eğer sen bu işi yapmadıysan DNA sonuçlarında ortaya çıkar' dediler. Ben de korktum bu şekilde ifade verdim" diye konuştu.

Sanık avukatı, DNA testlerinin yeniden yapılması talebinde bulunurken, iddia makamı ise sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme Başkanı Akdoğan, duruşma sonunda sanığın suçladığı M.M. isimli kişinin araştırılması ve böyle birisi varsa bir sonraki duruşmaya getirilmesi ve sanık Fatih Uyar'ın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, duruşmayı 3 Aralık 2013 tarihine erteledi.

- İddianameden

İddianamede, sanık Fatih Uyar için, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve öldürmeye teşebbüs, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, nitelikli yağma suçlarından" müebbet hapis ile cezalandırılması istendi.

Japon turistler Mai Kurihara ve Hoshie Teramatsu'nun Göreme beldesi sınırları içindeki Zemi Vadisi'nde yürüyüşe çıktıkları, müşteki Teramatsu ve maktül Kurihara'nın yürüyüş yaptıkları sırada vadi yolunda sanığın kullandığı kırmızı renkli araç ile karşılaştıkları belirtilen iddianamede, sanığın bu araçla bir süre müşteki ve maktülü takip ettiği ve olayın meydana geldiği yerde aracından inerek eline aldığı ancak olay sonrasında ele geçirilemeyen balta ile tehdit ederek, her ikisini de cinsel saldırı amacıyla aracın arka koltuğuna bindirdiği anlatıldı.

Sanığın balta ve olay sonrasında ele geçen bıçağı kullanarak müştekiye cinsel saldırıda bulunduğu, daha sonra müşteki ve maktülü araçtan indirerek yakında bulunan yol kenarındaki bir çukurun içerisine oturttuğu ifade edilen iddianamede, burada da sanığın tehditle müşteki ve maktüle cinsel taciz eylemlerini gerçekleştirdikten sonra öldürme kastı ile turistlerin hayati bölgelerinden sayılan boyun ve boğaz kısımlarından yaraladığı vurgulandı. İddianamede, sanığın bıçak darbeleri sonucu Japon turist Mai Kurihara'nın öldüğü, Hoshie Teramatsu'nun ise ağır yaralandığı belirtildi.

- Sanığın babası gazeteciyle tartıştı

Adliye binası çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Fatih Uyar'ın babası Mustafa Uyar, oğlunun suçsuz olduğunu iddia ederek, "Oğlumun bahsettiği M.M'yi tanımıyorum. Ne gördüm ne de duydum" dedi.

Oğlunun daha önceden sabıkası olmadığını öne süren Uyar, bir gazeteciyle tartışarak, "Hiç sabıka kaydı yok, mahkemesi var sadece. Yanlış haber yazıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde 9 Eylül'de yürüyüş yaparken bıçaklı saldırıya uğrayan iki Japon turistten Mai Kurihara hayatını kaybetmiş, Hoshie Teramatsu ise ağır yaralanmıştı.

Babası röportaj

Zanlının araca bindirilişi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japon turistlere saldırı davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement