Kahramanmaraş Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasına Verilen Takipsizliğe İtiraz - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasına Verilen Takipsizliğe İtiraz

Kahramanmaraş Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasına Verilen Takipsizliğe İtiraz

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına verilen takipsizliğe itirazBÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici başkanlığındaki heyet, Muhsin Yazıcıoğlu'nun 5 kişiyle birlikte yaşamını yitirdiği helkopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı veren Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazda bulundu.

13.07.2016 19:00

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına verilen takipsizliğe itiraz

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici başkanlığındaki heyet, Muhsin Yazıcıoğlu'nun 5 kişiyle birlikte yaşamını yitirdiği helkopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı veren Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazda bulundu.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'nin düşen helikopterde hayatlarını kaybettiği olayla ilgili iddiaları üzerine dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ile Sivil Havacılık Kurumu kaza kırım ekibinin de aralarında bulunduğu 132 şüpheli hakkında ihmal suçlamasıyla açılan soruşturmaya Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde takipsizlik kararı verilmişti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve helikopterde yaşamını yitirenlerin aileleri, avukatlarla birlikte Kahramanmaraş Adliyesi'ne gelerek Sulh Ceza Hakimliği'ne savcılığa sundukları 150 sayfalık dilekçeyle verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

Adliye çıkışında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti teşkilatlarının yurt genelinde yaptıkları itirazların birleştirilerek karar alınacağını şöyle dedi

132 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair bir karar açıklandı. Tabi bu karar başta bizleri, aileleri ve bütün millette bir infial uyandırdı ve gerçekten millet vicdanını ciddi bir şekildi rahatsız etti. Adaletin olmadığı, hukukun üstünlüğünün sağlanmadığı Türkiye'de hiçbir toplumdan, devletten, huzurdan ve kardeşlikten bahsedilemez. Biz başından beri hukukun tecelli etmesini istedik. Burada da ısrarlı bir şekilde hukuk yoluyla takibimizi sürdüreceğiz. Aileler ve avukatlarımızla birlikte buraya itiraz dilekçemizi verdik. Geçtiğimiz hafta delillerin muhafaza edilmesiyle ilgili bir ara dilekçe vermiştik ama bugün ana itiraz dilekçemizi sunduk. Burada Sulh Ceza Hakimliklerine sadece biz bugün itiraz dilekçesi vermedik. Bugün Türkiye'nin her tarafındaki il ve ilçe teşkilatlarımız il ve ilçelerde bulundukları Sulh Ceza Hakimliklerine itiraz dilekçelerini verdi. Bunlar birleştirilecek ve burada bir karar verilecek.

Destici, tüm şüphelerin milletin vicdanını rahatlatacak şekilde aydınlatılmadan kimsenin dosyanın kapatılmasına gücü yetmeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi

Biz az da olsa bir ümit muhafaza ediyoruz şu anda. İtirazımıza verilecek kararı bekleyeceğiz ve ondan sonra yeni yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu süreç burada bitmiyor; ondan sonra bir Yargıtay süreci, Anayasa Mahkemesi süreci, gidilirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi süreci var. Ama ben özet olarak şunu söylemek istiyorum ki; bu dosyayı millet vicdanında rahatlatacak şekilde tüm şüpheler aydınlatılmadan hiç kimse kapatamaz, hiç kimsenin kapatmaya gücü yetmez. Bugün rüzgarlar farklı esiyor olabilir, farklı iklimler yaşanıyor olabilir Türkiye'de. Biz geçmiş dönemleri de yaşadık dolayısıyla gelecekte de çok farklı iklimler, çok farklı rüzgarlar farklı yerlerden estiririz ve Allah'ın izniyle bu dosyayı kimsenin kapatmasına müsaade etmeyeceğiz.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise Allah'ın adaletinin er yada geç tecelli edeceğine inandığını kaydederek, Maalesef ki çok üzgünüm. Bu sefer ikinci kez yargı sistemi; kişiye, zamana ve duruma göre değişir halde olduğunu yaşayarak görmüş durumdayım. Şunu herkes çok iyi bilsin ki insanların adalet gecikebilir, gerçekleşmeyebilir ama bir de rabbimin ilahi adaleti var ki insanların boynuna er yada geç geçer. Ben inanıyorum ki Allah'ın ilahi adaleti mutlaka gerçekleşecektir insanlarınki gerçekleşmese de diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasına Verilen Takipsizliğe İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement