"Kalemimi Kıracak Delikanlı Arıyorum" - Son Dakika
Güncel

"Kalemimi Kıracak Delikanlı Arıyorum"

"Kalemimi Kıracak Delikanlı Arıyorum"

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 25.duruşmasında sanıklara karar öncesi son sözleri soruldu.

17.01.2012 15:17  Güncelleme: 15:46

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 25. duruşmasında sanıklara karar öncesi son sözleri soruldu.

"VATAN SAĞOLSUN"

Duruşmada olan sanıklardan Erhan Tuncel, son sözünde, "Bu yolda bir aile, bir gençlik ve bir istikbal kaybettim. Vatan sağolsun" dedi.

"KALEMİMİ KIRACAK DELİKANLI ARIYORUM"

Ayrıca davanın sanıklarından Yasin Hayal, mahkeme sırasında iddianameyi hazırlayan savcılardan Fikret Seçen'e hakaret etti. Mahkeme Başkanı'nın hakaret etmemesi için uyardığı Hayal, "Benden şikayetçi olabilir" diye konuştu. Hayal bu tartışmanın ardından daha da ileriye giderek şu sözleri sarfetti:

"Bu salonlarda birçok Anadolu çocuğunun kalemi kırılmıştır. Buradan mahkemenize meydan okuyorum. Bakalım hangi delikanlı benim kalemimi kıracak? Kalemimi kıracak delikanlı arıyorum"

Tutuksuz sanık Ersin Yolcu ve duruşmada olmayan sanıkların avukatları da beraatlerini talep ettiler.

HRANT DİNK CİNAYETİ

19 Ocak 2007 tarihinde bir silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Çok geçmeden emniyet ekipleri tarafından yakalanan ve tetiği çeken kişi olduğu iddia edilen 16 yaşındaki sanık Ogün Samast o anı polise verdiği ifadesinde şu sözlerle anlatmıştı:

"Kendisine birkaç yumruk atıp kaçabileceğimi ve hatta oradan ayrılıp Yasin'e telefon açarak kişinin tatile gitmiş olduğunu söyleyerek Trabzon'a dönmeyi düşündüm. Böyle düşünürken Dink binadan çıkarak bankaya girdi. Onu görmeseydim, yani beş dakika daha gelmemiş olsaydı oradan ayrılıp Trabzon'a dönecektim. Dink beni gördü. Bir an irkildiğimi hissettim. Ben de onu gördüğüme şaşırmıştım. Bu olay aniden geliştiği için vuramadım. Bankadan çıkmasını bekledim. Bankadan çıkıp binaya gireceği sırada hızlıca arkasından yaklaşıp bir metre mesafeden kafasına doğru üç el ateş ettim..."

İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kalemimi Kıracak Delikanlı Arıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement