Kapak Toplayan Öğrenciler, Tekerlekli Sandalye Hediye Etti - Son Dakika
Güncel

Kapak Toplayan Öğrenciler, Tekerlekli Sandalye Hediye Etti

Kapak Toplayan Öğrenciler, Tekerlekli Sandalye Hediye Etti

Osmaniye'de, ilköğretim öğrencileri mavi kapak toplayarak aldıkları tekerlekli sandalyeyi engelli 8 yaşındaki Hasibe Durdurur'a hediye etti.

22.03.2012 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de, ilköğretim öğrencileri mavi kapak toplayarak aldıkları tekerlekli sandalyeyi engelli 8 yaşındaki Hasibe Durdurur'a hediye etti.

Özel Atabey İlköğretim Okulu'nda öğrenciler Alparslan Şahin ve Filiz Yılmaz'ın öncülüğünde yürütülen kampanyada bir aylık süreçte 25 bin mavi kapak toplandı. Ağırlığı 350 kiloyu bulan ve geri dönüşüme gönderilecek mavi kapaklar Osmaniye Engelliler Platformu'na teslim edilip tekerlekli sandalye alındı. Okulda düzenlenen duygu dolu törende öğrenciler, 2 yıl önce trafik kazası sonucu yürüme engelli olan Hasibe Durdurur'a tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

'Bir Kapak Bir Umut' kampanyasına Özel Atabey İlköğretim Okulu öğrencilerinin verdiği desteğe teşekkür eden Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, bugüne kadar mavi kapak toplanarak 120 tekerlekli sandalyenin engellilere verildiğini söyledi.

Haydar Aktürk, "Unutmamak gerekir ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bundan sonra da Bir Kapak Bir Umut kampanyasına destek veren kurumlarla çalışmalara daha da hız vererek Osmaniye'de ihtiyaç sahibi engellileri tekerlekli sandalye kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Okul Müdürü İsmail Hakkı Kuyulu ise "Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Kapak toplama kampanyasını bir yarış haline getirerek daha fazla kapak toplayıp, kampanyaya destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrencilerin dakikalarca alkışladığı törene ailesiyle birlikte katılan engelli Hasibe Durdurur'un mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. Minik Hasibe, tekerlekli sandalye sayesinde hayatını kolaylaştıran öğrencilere teşekkür etti. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapak Toplayan Öğrenciler, Tekerlekli Sandalye Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement