"Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü" Cumhurbaşkanı Gül'e Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

"Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü" Cumhurbaşkanı Gül'e Takdim Edildi

"Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü" Cumhurbaşkanı Gül\'e Takdim Edildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçe'nin sadece Anadolu'da konuşan bir dil olmadığını, Orta Asya'dan Balkanlara kadar konuşulduğunu söyledi."Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü", Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e...

11.06.2012 19:11

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçe'nin sadece Anadolu'da konuşan bir dil olmadığını, Orta Asya'dan Balkanlara kadar konuşulduğunu söyledi.

"Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü", Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim edildi. 10. Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin de hazır bulunduğu ödül töreninde, Kırgızistan, Irak ve Senegal'den gelen öğrenciler şarkılar söyledi.

"Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü", TBMM Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim edildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ödülün kendisine takdim edilmesinden dolayı Türkçe Olimpiyatları Uluslararası Tertip Komitesine teşekkür etti. 10. Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilere de teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin Türkçe'yi aksansız ve İstanbul şivesi ile konuştuklarını söyledi. 23 Nisan'da Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen öğrencileri kabul ettiğini ve şimdi dünyanın 135 ülkesinden gelen öğrencileri kabul etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Gül, Türkçe'nin önemine değindi.

Türkçe'nin daha çok zenginleştiğini ifade eden Gül, "Türkçe'yi ne kadar çok konuşursak o zaman onu yayabiliriz. Türkçe Olimpiyatları, belki de Türkiye'nin dışarıdaki en büyük faaliyetlerinden bir tanesidir. Türkçe Olimpiyatları, Türk devletinin, devlet eliyle olmayan en büyük programıdır. Bu öğrenciler Türkiye'nin herhangi bir ilinden değil, dünyanın 135 ülkesinden geliyorlar" diye konuştu.

Yurtdışı ziyaretlerinde okulları ziyaret ettiğini kaydeden Gül, bu projenin takdir ettiği bir proje olduğunu söyledi. Türkiye'nin yurt dışında bulunan okullarının değerinin artacağını belirten Gül, Türkçenin sadece Anadolu'da konuşulan bir dil olmadığını ve Orta Asya'dan balkanlara kadar konuşulduğunu ifade etti.

Tunus ziyaretinde bir öğrencinin kendisine Türkçe'nin okullarında seçmeli dil olmasını istediğini söylen Gül, ziyareti sırasında Tunus Milli Eğitim Bakanın da yanında olduğunu ve Tunus'ta artık Türkçe'nin seçmeli bir dil olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Kenya'dan gelen bir öğrenci, Cumhurbaşkanı Gül'e, Kenya ziyareti sırasında okullarına yaptığı ziyaretin fotoğraflarının yer aldığı bir albüm hediye etti. Kenyalı öğrencinin saçlarını çok beğendiğini söylen Gül, öğrenci saçını 4 saatte yaptığını söyleyince şaşkınlığını gizleyemedi.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü' Cumhurbaşkanı Gül'e Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement