Kartal Belediye Başkanı Öz'e Saldırı Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Kartal Belediye Başkanı Öz'e Saldırı Girişimi Davası

Kartal Belediye Başkanı Öz\'e Saldırı Girişimi Davası

Kreş açılışında Öz'e yumruklu saldırı girişiminde bulunan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

10.10.2013 13:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir kreş açılışında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e yumruklu saldırı girişiminde bulunan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Anadolu Adalet Sarayı 9. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık İrfan Yücesoy ve müşteki Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün avukatı Perihan Sevim katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Yücesoy, Kartal'da sokak köpeklerinin kendisine ve babasına saldırdığı gerekçesiyle köpeklerin toplatılması hususunda belediyeye müracaatta bulunduklarını söyledi.

Müracaatlarından sonuç alamadıklarını savunan Yücesoy, şunları kaydetti:

"Olay günü belediye başkanı ile bizzat görüşmek için makamına gittim. Kreş açılışında olduğunu söylediklerinde oraya gittim. Başkanın korumalarıyla daha önce tartışmam olmuştu. Beni gördüklerinde hareketlendiler. Bu sırada Belediye Başkanı Altınok Öz'e seslendim ancak sesimi duyuramadım. Dikkati çekmek için elimi uzatıp omzuna dokunmak istedim. Bu sırada korumalardan biri ayağıma tekme attı, diğeri yumruk vurdu. 'Başkanı vurdular' diye bağrışma oldu. Daha sonra orada bulunan büyük bir kalabalık üzerime saldırdı, beni dövdüler. Belediye başkanına yumruk vurmadım."

Öz'ün avukatı Perihan Sevim de Yücesoy'un ifadelerinin gerçek dışı olduğunu savunarak, "Müvekkilime yapmış olduğu görev nedeniyle fiziki bir saldırısı olmuş, yumruklamıştır. Bunu da onlarca kişi görmüştür. Şikayetimiz devam ediyor, cezalandırılsın" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Belediye Başkanı Öz'ün ve olaya ilişkin görgü tanıklarının gelecek celse hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, nisan ayında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle Cumhuriyet ve Kordonboyu mahallelerinde kreş açtıkları anlatıldı.

İddianamede, törenin ritüellik bölümü tamamlandıktan ve açılış kurdelesi kesildikten sonra Selvi Kılıçdaroğlu ve Altınok Öz'ün, kreş içerisinde çocuklarla ilgilendikleri sırada İrfan Yücesoy'un bilinmeyen bir nedenle Öz'ün sağ çenesine yumruk ile vurmak suretiyle etkili eylemde bulunduğu belirtildi.

Saldırıda bulunan Yücesoy'un, Öz'ün yanındaki güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiği aktarılan iddianamede, şüpheli tarafından yapılan etkili eylem sonucu Öz'ün basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif yaralandığı kaydedildi.

İddianamede, Yücesoy hakkında "kasten yaralama" suçunu kamu görevlisine karşı işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kartal Belediye Başkanı Öz'e Saldırı Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement