Kartepe'nin Dağ Köylerinde Yolculuğa Davet - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kartepe'nin Dağ Köylerinde Yolculuğa Davet

Kartepe\'nin Dağ Köylerinde Yolculuğa Davet
06.05.2010 14:04

Kartepe'nin dağ köylerinde yaşayan gençler bölgelerindeki güzellikleri görmek için, "Gelin size köyümüzü gezdirelim, doğamızı görün, piknik alanlarımızı görün" diyerek herkese açık davette bulunuyorlar.

Samanlı Dağları'nda baharın gelmesi ile yeşilin farklı tonlarını yaşamak isteyenler, doğa tutkusunu sportif etkinliklerle süslemek isteyenler Kartepe'nin dağ köylerine bekleniyor. Pazarçayır, Örnekköy ve Sultaniye'ye hafta sonu farklılıklarını görüp yaşamak için pek çok ziyaretçi akın etmekteler. Dağ köyü gençleri de hafta sonlarında ziyaretçi sayısını artırmak için bölgelerini en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyorlar. Köyün gençleri ziyaretçilere rehberlik ederken gizli kalmış güzellikleri de göstermekteler.

Fevziye Tezcan Lisesi hazırlık öğrencisi Mustafa Koç, köylerinin güzelliklerini tatilcilere anlatıp göstermekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Kartepe'nin dağ köylerinde çok farklı güzellikleri var. Sıcaklarda köyün deresine bırakılan karpuzların çatladığı görülmüş. Bu nedenle yaz aylarında karpuz çatlatan deresinde serinlemek, dere kenarında piknik yapmak ve kuş sesleri eşliğinde rahatlamak için tercihiniz burası olmalı" dedi.

Bölgedeki su değirmenini de gezdirerek geçmişe yolculuk yaptıran Arslanbey İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Şen ise buzağını beslerken köylerine geleceklere, "Şehrin bunaltıcı atmosferinden kaçıp köy havasını solumak isteyen ailelerin yanında bölgemizde doğa tutkunlarına piknik yerlerimizi de görmelerini tavsiye ederiz" dedi.

Dağ köylerin de yaşam ömrünün kanıtlarını görmek de mümkün. Doğadan yedikleri besinlerle beslenmiş, temiz köy havası içinde yaşlanmakta olan 84 yaşındaki Havva Şen ile 98 yaşındaki Zehra Yalçın sadece bir kaçı. Köyün gençleri tarafından tecrübelerinden faydalanılan Şen ile Yalçın yeni neslin saygı ile ellrini öptüğü çınarlar arasında.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'nin Dağ Köylerinde Yolculuğa Davet - Son Dakika


Advertisement