Kaş'ta 'Hasta Eden' Muhteşem Güzellik - Son Dakika
Güncel

Kaş'ta 'Hasta Eden' Muhteşem Güzellik

Kaş\'ta \'Hasta Eden\' Muhteşem Güzellik

Doğası, denizi ve tarihi zenginlikleriyle alternatif turizmin önemli merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, Kasaba Ovası'nı ekim- mayıs ayları boyunca sürekli sis kaplıyor.

10.03.2013 10:51

Doğası, denizi ve tarihi zenginlikleriyle alternatif turizmin önemli merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, Kasaba Ovası'nı ekim- mayıs ayları boyunca sürekli sis kaplıyor. Bu eşsiz doğa olayı bölgeye gelenleri hayran bırakırken, 6 ay boyunca günün yarısını sisin içinde geçiren köylüler, sırt ve bacak ağrılarından şikayet ediyor.

Alternatif turizm alanlarıyla ünlü Kaş, aynı zamanda doğasıyla da tatilcileri çekiyor. İlçede bu yönüyle en çok ilgi çeken yeri ise Kasaba Ovası. Kasaba Ovası ve çevresindeki Dirgenler, Kasaba, Karadağ, Ortabağ, Ahatlı, Uğrar ve Kemer köyleri, ekim ayından mayıs ayının sonuna kadar eşsiz bir doğa olayına sahne oluyor. Sabah saatlerinde bölgede başlayan sis kümesi, öğle saatlerine kadar her gün bölgeyi beyaz bir örtüyle kaplıyor. Köylerin üzerini örten sis, hemen arka tarafta yükselen Beydağları'nın üzerindeki karın beyazlığıyla tam bir uyum sağlıyor. Sisin oluşturduğu eşsiz manzarayı görmek isteyenler Beydağları'na tırmanıyor.

ROMATİZMADAN ŞİKAYETÇİLER

Eşsiz manzarayı izleyenler, kendilerini Karadeniz yaylalarında zannediyor. Sis bulutu görenleri kendisine hayran bıraksa da, bölgede yaşayanlar bu eşsiz manzaranın romatizmaya neden olmasından yakındı. Sisin yaşamlarının bir parçası haline geldiğini anlatan bölge sakinleri, ekim- mayıs ayları arasında öğle saatlerine kadar her gün köylerin üzerini kaplayan sisin yaşlılarda sırt ve bacak ağrılarına neden olduğunu söyledi.

SERALARDA DONU ÖNLÜYOR

Denize 300 metre mesafedeki Kasaba Köyü'nde ziraat mühendisi olarak görev yapan Yunus Okuşluk, sisin seracılık yapılan bölgede 'don' olayını önlediğini söyledi. Özellikle çukurda kalan Kasaba Köyü'nün 6 ay süreyle sis perdesiyle kaplı olduğunu anlatan Okuşluk, "Havanın sürekli sisli olması romatizmal hastalıkları tetikliyor. Özellikle yaşlılarda sırt ve ayak ağrılarına neden oluyor. Ancak tarımın yaygın olduğu bölgede sis doğal bir klima görevi gördüğü için don tehlikesi yaşanmıyor. Bu da çiftçilere fayda sağlıyor" dedi.

Kasaba Köyü'nde öğretmenlik yapan Cemil Saraçoğlu ise bu duruma alıştıklarını belirterek, "Öğle saatlerinde sis tabakası dağılıyor ve güneş açılıyor. Eşsiz manzarasıyla Beydağları ortaya çıkıyor. Karadeniz Bölgesi'nde görmeye alışık olduğumuz manzarayı burada görmek mümkün. Yılın 6 ayı böyle geçiyor" diye konuştu.

YAŞLILAR ŞİKAYETÇİ

Sera sahiplerinden Celal Arıkan da sis nedeniyle bölgede don yaşanmadığını, bu sayede seralardan yüksek verim aldıklarını anlattı. Kasaba Köyü Muhtarı Süleyman Özen ise sis nedeniyle yaşlıların sırt ve ayak ağrısı yaşadığına vurgu yaptı. - Antalya/ Kaş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaş'ta 'Hasta Eden' Muhteşem Güzellik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement