Katar Milli Günü Ankara'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Katar Milli Günü Ankara'da Kutlandı

Katar Milli Günü Ankara\'da Kutlandı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: "Katar sadece Ortadoğu'nun bir enerji merkezi değil, aynı zamanda bir eğitim merkezi" "Katar'ın Türk halkının gönlünde yer etmesine vesile olan ayrı bir s...

10.12.2013 22:16

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  "Katar sadece Ortadoğ'unun bir enerji merkezi değil, aynı zamanda bir eğitim merkezi" dedi.

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek El-Şafi tarafından JW Marriott Ankara Hotel'de verilen Katar Milli Günü resepsiyonuna Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yahya Akman, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı.

Resepsiyonda konuşan Bakan Bağış, Katar'ın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Her gittiğimizde daha da gelişen daha da güzelleşen ve gerçekten attığı adımlarla Ortadoğu'nun parlayan yıldızı olan bir ülkedir" ifadesini kullandı.

Katar'ın dünyanın önde gelen bütün eğitim kurumlarının artık teker teker temsilcilik ve kampüs açtığı bir ülke haline geldiğini belirten Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Katar'ın Türk halkının gönlünde yer etmesine vesile olan bir diğer sebep ise 2022'de ilk defa bir dünya kupasına ev sahipliği yapacak Müslüman ülke olması. Türkiye'nin gözde takımlarından bir tanesi olan Galatasaray'ın Juventus ile maç yapmasına saatler kala Katar'ın böylesine önemli bir başarısını da tebrik etmeyi de özellikle vurgulamak isterim. Katar'ın yeni emiri ülkemize yaptığı ilk ziyarette kendisine mihmandarlık yapma onuruna nail oldum ve Başbakanımızın Katar ziyaretini de yakından takip ettim. İki lider arasındaki ilişki adeta iki kardeş arasındaki ilişki gibidir. Yaşasın Türkiye Katar dostluğu."

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek El-Şafi ise iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, "Katar-Türk ilişkileri, tarihi, model, köklü ve gelişmiş bir ilişki olup, temelinde dost iki halkın ortak çıkarlarına hizmet vardır" dedi.

Katar ve Türkiye arasındaki ilişkilerin muhtelif düzeylerde resmi ziyaretlerle taçlandırıldığını belirten Büyükelçi El-Şafi, "Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al-Thani'nin Türkiye'ye ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç gün önceki ziyaretleri, ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunduğu gibi çeşitli siyasi, ekonomik, kültürel, güvenlik, enformasyon ve diğer alanlarda anlşama ve protokol ile işbirliği, istişare ve eğitim mutabakat zabıtlarının imzalanmasıyla somutlaştmıştır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar Milli Günü Ankara'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement