Kayan: "Kur'an'sızlık; Köleliktir, Körlüktür, Kötürümlüktür" - Son Dakika
Güncel

Kayan: "Kur'an'sızlık; Köleliktir, Körlüktür, Kötürümlüktür"

Kayan: "Kur\'an\'sızlık; Köleliktir, Körlüktür, Kötürümlüktür"

Dicle Üniversitesi Düşünce ve Hikmet Kulübü tarafından "Kur'an ve Hayat" adlı bir konferans düzenlendi.

07.12.2013 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Düşünce ve Hikmet Kulübü tarafından Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Kur'an ve Hayat" adlı bir konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan da ayetler ışığında öğrencilere bilgiler sundu. Kayan, Kur'an'ın bir çalışma veya ders kitabı olmadığını, Kur'an'ın insanı çepeçevre saran bir hayat nizamı kitabı olduğunu söyledi.

İnsanların anlayışına ya da anlamalarına göre üç çeşit Kur'an olduğunu, bunların 1- Kur'an-ı Samit (Suskun Kur'an) 2- Kur'an-ı Natık (Konuşan Kur'an) ve 3- Kur'an-ı Mücessem (Yaşayan Kur'an) olduğunu dile getiren Kayan, "Yüce Kitabımızın ilk emrinin "Oku" olduğunu biliyoruz. Bir şeyi daha bilmek durumundayız: Yarın mahşer gününde de ilk emrin "Oku" olacağını da biliyor muyuz?" diye sözlerini sürdürdü.

İnsanların Kur'an'a vakit ayırmak gerektiğini ve çocuklarımıza da bu yüce kelamı öğretmenin önemini anlatan Kayan, "İnsanı kemale taşıyan, Kerim olan Kur'an'dır" diyerek, Kur'an-ı Kerimle buluşmayan ve anlamının idrak edemeyenlerin hayatın anlamını bilemeyeceğini, ruhun bedenden kopuk yaşanacağını belirtti.

"Kuşkusuz Kur'an hayattır. Kur'an dışı hayatlar batıldır, boştur. Kur'an 'sız insan kifayetsiz ve keyfiyetsizdir. Kur'an'sızlık; köleliktir, körlüktür, kötürümlüktür, insana yapılabilecek en büyük kötülüktür" diyen Kayan, yüreklerdeki Kur'an'ı yürürlüğe koymada gecikmemek gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kayan: 'Kur'an'sızlık; Köleliktir, Körlüktür, Kötürümlüktür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement