Kayıp İki Arkadaş Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kayıp İki Arkadaş Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı

Kayıp İki Arkadaş Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, deniz börülcesi toplamak için gittikleri göl kenarında yönlerini kayberek bataklıkta kaybolan iki arkadaş, 16 saat arayla filmleri aratmayacak bir operasyonla kurtarıldı.

10.06.2011 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, deniz börülcesi toplamak için gittikleri göl kenarında yönlerini kayberek bataklıkta kaybolan iki arkadaş, 16 saat arayla filmleri aratmayacak bir operasyonla kurtarıldı.

Tepearası Köyü'nde yaşayan, her ikisi de 7 çocuk babası 72 yaşındaki Mehmet Akman ile 62 yaşındaki Ali Gözdek, dün saat 08. 00 sıralarında Sulungur Gölü yakınlarına deniz börülcesi toplamaya gitti. İki arkadaşın akşam eve dönmeyince, yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma, bölgede köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması başlattı. Gözdek, saat 24. 00 sıralarında gölün yakınlarında, jandarma tarafından bulundu.

Dalyan Su ürünleri Kooperatifi'ne (DALKO) ait bir tekneye alınan Gözdek, Dalyan Beldesi'ne getirildi. Burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansıyla Gözdek, Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Arama kurtarma çalışmalarına sabah devam edilmek üzere ara verildi.

BATAKLIĞA SAPLANMIŞ BULUNDU

Günün aydınlanmasıyla birlikte Muğla Acil Arama Kurturma ekibi, Marmaris Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Sualtı Arama Kurtarma Timi ve Dalyan Jandarma Komutanlığı ekipleri ve köylülerin katılımıyla tekrar karadan arama çalışması başlatıldı. Dalaman Hava Meydana Komutanlığı'na bağlı bir Sikorsky helikopterle de havadan aramalara destek verildi. Saat 16. 00 sırlarında Akman'a ulaşıldı.

Akman'ın gölün kenarındaki sazlık bölgedeki bataklığa yarı beline kadar saplandığı belirlendi. Helikopterden sarkıtılan halatla bataklığa inen bir asker, Akman'ı halatla bağladı. Daha sonra yukarı çekilen Akman helikoptere alındı. Helikopter, daha sonra Ortaca Ahmet Ateş Şehir Stadı'na inerek, Akman'ı burada ambulans ekibine teslim etti. Bitkin halde olduğu görülen Akman da arkadaşı gibi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Ortaca Devlet Hastanesi kaldırıldı. Gözdek ve Akman'ın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 32 saat sonra kurtarılan Akman, "Arkadaşım benden daha çevikti. Onun ayağında çizme olduğu için bataklıkta hareket kabiliyeti daha fazlaydı. Benim ise ayağımda terlik vardı. Bu nedenle yürüyemedim. bulunduğum yerde balçığa saplanıp, kurtarılmayı bekledim. Umudumu kaybetmek üzere olduğum bir sırada helikopterin sesini duydum. Çok bitkin olmama rağmen, son gücümü de kullanarak kendimi sazlıkların arasından görünebileceğim bir yere doğru attım. Şansım varmış ki helikopterdekiler tarafından farkedilerek, kurtarıldım" dedi. - Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayıp İki Arkadaş Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement