Kent Konseyi Dağ-Der Üyelerini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Dağ-Der Üyelerini Ağırladı

Kent Konseyi Dağ-Der Üyelerini Ağırladı

Pala, "Dağ yöresi göç alan yerler haline getirilmelidir" dedi.

21.01.2013 09:18

Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) Başkanı Semih Pala, kendisini ziyaret eden Orhaneli-Keles-Büyükorhan- Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Dağ-Der) Başkanı Mustafa Bay ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Samimi bir ortamda yapılan ziyarette konuşan BURKENKON – Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, dünyaya hak ve adalet dağıtan Osmanlı Devleti'nin kurulduğu önemli topraklarda yaşadıklarını hatırlatarak, Bursa'nın bir dünya şehri olduğunu söyledi. Bu bölgede yaşayanların Bursa'nın kıymetini bilmesi gerektiğini anlatan Pala, "Bursa sanayi, tarım şehridir. Bunların yanında zengin bir tarihe ve doğaya sahiptir. Fakat Bursa'nın dağ yöresi sürekli göç veriyor. Üreten bir şehirde belirli bir bölgenin neden göç verdiğini düşünmeliyiz. Dağ yörelerimiz, kırsal kesimin kalkındırılması ve istidamın sağlanması için örnek projelerin uygulanabileceği yerlerdir. Herkes kafasını buna yormalıdır. Buralarda yapılacak denemelerden sonuç alınırsa, göç durur, hatta geri dönüş sağlanır" dedi.

Dağ yöresinin artık göç veren değil, göç alan yerler olması gerektiğini altını çizen Pala, hayal mahsulü değil, uygulanabilir projelerin denenmesini tavsiye etti. Dağ-Der'in de böyle bir hedef belirlemesi gerektiğini söyleyen Pala, "Dağ-Der ülkemizin ve şehrimizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Sahip oldukları kardeşlik duygusunu hiçbir zaman kaybetmemeliler. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sizlere ve derneklere gerekli desteği veriyor. Bursa Kent Konseyi olarak bizler de her zaman işbirliği yapmaya ve ortak projeler üretmeye hazırız" diye konuştu.

Dağ-Der Başkanı Mustafa Bay ise Büyükşehir Belediyesi'ni her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, Bursa Kent Konseyi ile beraber çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Dağ-Der Üyelerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement