Kılıçdaroğlu Erzurum Mitingi Öncesi Tahliyeleri Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Erzurum Mitingi Öncesi Tahliyeleri Değerlendirdi

Kılıçdaroğlu Erzurum Mitingi Öncesi Tahliyeleri Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da öz eleştiri yaptı.

10.03.2014 17:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da öz eleştiri yaptı. CHP Lideri, "Erzurum'da oyumuzun az olduğunu biliyorum ama kabahat Erzurumlu'da değil kabahat bizde. Biz gelmedik Erzurum'a, Erzurumlunun derdini dinlemedik, kahvehanesinde oturmadık. Ankara'da oturduk, "niye bize oy vermiyorsun' diye de sorduk. Olmaz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erzurum Doğuanadolu Kongre Merkezi'nde partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Erzurum kan kaybetti; Erzurum göç verdi, nüfusu azaldı ama Erzurum hala AKP'ye desteğini azaltmadı. Şimdi Erzurumluların vicdanına sesleniyorum, eğer siyasetçinin cebi dolarsa halk fakir olur. Eğer halkın zenginleşmesini istiyorsanız, daha güçlü, daha görkemli bir Türkiye istiyorsanız, hep beraber halktan yana tavır takınacağız, halkın iktidarını savunacağız" dedi.

-"SENİN MASKENİ İNDİRMEK BENİM GÖREVİM"-

Başbakan Erdoğan'ın YouTube ve Facebook'la ilgili, "Atılması gereken adım neyse atacağız. Kapatılmaları dahil" açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, "Niye yasaklayacağım diyor, hırsızlıkları ortaya çıkması diye. Ne yaparsan yap, istediğin yasağı getir CHP olduğu sürece senin maskeni indirmek benim görevim olacaktır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Kaç yıldır yönetiyorlar, Erzurum'u kirlilikten arındıramadılar, Erzurum'a içecek su getiremediler onun için söylüyoruz, bir kez CHP'yi deneyin. Göreceksiniz farkı, göreceksiniz halktan yana politikayı, göreceksiniz Erzurum'un güzelliğini, turizmini, kültürünü. Erzurum'u tarihindeki anıyla, şanıyla Erzurum haline getireceğiz" dedi.

-"BANA GÖRE YANDAŞ YOK VATANDAŞ VAR"-

Başı kapalı, başı açık bütün kadınların başının üzerinde yeri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ayrılık gayrılık benim kitabımda yok. Bana oy versin, vermesin bütün yurttaşlarımı kucaklayacağım. Çünkü ben halkımı, insanımı seviyorum. Onlara hizmet etmek istiyorum. Onların sorunlarını çözmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmasında öz eleştiri de yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Erzurum'da oyumuzun düşük olduğunu biliyorum. Çünkü ben siyasete atılırken, halka söz verdim, hiçbir zaman halka yalan söyleyemeyeceğim diye. Oyumuzun az olduğunu biliyorum ama kabahat Erzurumlu'da değil kabahat bizde. Biz gelmedik Erzurum'a, Erzurumlunun derdini dinlemedik, kahvehanesinde oturmadık, vatandaşın derdini dinlemedik. Ankara'da oturduk, "niye bize oy vermiyorsun' diye de sorduk. Olmaz. Şimdi ben bana oy versin, vermesin her vatandaşı başımın üzerinde kabul ediyorum. Bana göre yandaş yok vatandaş var. Vatandaş başımın üzerine, hangi partiye oy verirse versin. Türkiye'yi kirlilikten arındıracağız, Türkiye'ye temiz siyaseti getireceğiz."

-"HEPİNİZİN HAKKINI YEDİLER-

Siyasete atıldığı gün mal varlığını açıkladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'a, "Sen ülkeyi yönetiyorsun, şaibeli bir konuma geldin. Temize çıkmak istiyorsan kendinin ve çocuklarının mal varlığını açıkla. Helalse açıkla, neden korkuyorsun" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, "Sözüm var, siyasette malı götürmek yok, malı götürenden, kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. Kul hakkı yemek ağır bir suçtur. Din iman edebiyatı yaptılar, hepinizin hakkını yediler. Tarih belli, ayın 30'unda sandığa gideceğiz, altı okun altına mührümüzü basacağız, "evet' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Erzurum Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Demirci ve ilçe belediye başkan adaylarıyla partilileri selamladı.

-ERGENEKON TAHLİYELERİ-

Kılıçdaroğlu, Erzurum'a gelmeden önce ise havalimanında, gazetecilerin sorusu üzerine Ergenekon Davası kapsamındaki tahliyeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, " Tuncay Özkan'ın tahliyesiyle ilgili son derece mutluyum. Tabii bu arada tahliye talepleri reddedilenler de var. Aslında tümünün tahliye edilmesi lazım. Türkiye'de haksız yere yıllardır hapiste yatan bu masum insanların özgürlüklerine kavuşması lazım. En büyük dileğim bu" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Erzurum Mitingi Öncesi Tahliyeleri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement