Kılıçdaroğlu Kurban Vekaletini Kızılay'a Verdi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Kurban Vekaletini Kızılay'a Verdi

Kılıçdaroğlu Kurban Vekaletini Kızılay\'a Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar'la görüşmesinde kurban vekaletini Kızılay'a verdi.

10.10.2013 14:24

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar'la görüşmesinde kurban vekaletini Kızılay'a verdi. Kılıçdaroğlu, Gazze ve Kudüs'e bir ziyaret gerçekleştirmesi durumda buradaki Kızılay ofislerini de ziyaret edeceğini belirtti.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ve beraberindeki heyetle görüştü. Türk Kızılayı'nın çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, "Çok önemli görevler yapıyorsunuz. Bunun biz farkındayız. Zaman zaman siyaset olarak sitemlerimiz oluyor, geçmişte de oldu. Ama bunları Kızılay'ın daha iyi olması için yaptığımızdan emin olmanızı isteriz. Kızılay'ı siyasetin dışında bir insani yardım kuruluşu olarak görüyoruz. Büyümesini istiyoruz, güçlenmesini istiyoruz" dedi.

-GAZZE'DE KIZILAY ZİYARETİ-

Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın uluslararası alanda da iyi bir üne sahip olduğunu belirterek, mülteci kamplarında incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kenya'da Türk Kızılayı'nın çalışmalarını gördüğünü ifade etti. Gazze'ye gitmesi durumunda buradaki Kızılay ofisini de ziyaret edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, Başkan Akar'ın Kudüs'te de bir ofis olduğunu hatırlatması üzerine, "Zaten oralara giderken Kudüs'e de gideriz" dedi. Bunun üzerine Akar da kendilerini memnuniyetle misafir edebileceklerini söyledi.

-VEKALET KIZILAYA-

Bu arada, Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar'ın teklifi üzerine, Kılıçdaroğlu Başkan Akar'a kurban vekaleti verdi. Kılıçdaroğlu, "Genelde kurbanı Tunceli'ye telefon ediyoruz, ağabeyim var orada onlar kurbanı kesip dağıtıyorlar. Çünkü Ankara'da kesme şansımız yok. Kessek dağıtma şansımız yok. Onlar yapıyorlardı ama şimdi Kızılay'la yapalım. Çok daha güzel" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın tüm yıl boyunca konserve haline getirilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtmasının güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Belki sizler çok daha iyi bilirsiniz. Çok fazla kurban kesiliyor. Bir dönem kesilen kurbanlar gömülüyordu. Çünkü onları koruyacak yer yoktu. Oysa dünyada milyonlarca fakir insan var. Keşke sizin bu görüşünüz, bu düşünceniz her tarafta egemen olsa. Kurbanlar kesildikten sonra değerlendirilsin, konserve haline getirilsin, kavurma haline getirilsin. Bunlar bütün İslam coğrafyasında da değil yoksul olan herkese verilsin" dedi.

CHP Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de yer aldı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Tüm Diyanet-Sen Genel Başkanı Ömer Çatık ve beraberindeki heyetle de görüştü. Görüşmeye CHP Milletvekili İhsan Özkes de katıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Kurban Vekaletini Kızılay'a Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement