Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü

Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü

Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, küresel ısınma ve su kaynakları konuları ele alındı. Vali Makas, küresel ısınmanın bir problem olduğunu belirterek, dua ederek küresel ısınmanın tersine dönmesini temenni etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık ise iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini anlattı ve önümüzdeki yıllarda su kaynaklarında yüzde 25 bir azalma öngörüldüğünü ifade etti. Toplantıda alınan kararlar bir üst merciye iletilmek üzere kaydedildi.

28.03.2024 16:39  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi.

Makas, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, küresel ısınmayla ilgili bir problemin olduğunu söyledi.

Anadolu coğrafyasında 100 yılda yüzde 25 civarında su kaybı yaşanacağını aktaran Makas, "Fakat inancımız gereğini bilimi, fenni kabul ediyoruz ama gaybı Allah'tan başka kimse bilmez diyoruz. Dua edelim inşallah küresel ısınma tersine dönsün. İnşallah verimli bir toplantı olur." diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık da suyun herkes için çok değerli olduğunu belirtti.

İklim değişikliğinin etkisiyle gelecek yıllarda yağışların azalmasının beklendiğine dikkati çeken Fındık, şöyle konuştu:

"Hem sıcaklık hem de kurak gün sayılarındaki artışlar, kar yerine yağmur yağışlarının görülmesi ve kar yağışının da eskiden öngörülenin altında gerçekleşmesi ve yerde kalma süresinin azalmaları beklenmekte. Bunun sonucunda da 2100 yılı sonuna doğru su kaynaklarında yüzde 25 bir bir azalma öngörülüyor. Genel müdürlüğümüz tarafından yapılan iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi çalışmalarında da bu etkilerin önümüzdeki 6-7 yıl içerisinde yüzde 20 oranında su kaynaklarının azalması bekleniyor. Bu 6-7 yıl içerisinde de nüfusumuzun yüzde 10 artması bekleniyor."

Fındık, toplantıda edindikleri bilgiler ve aldıkları kararları bir üst merciye taşıyacaklarını kaydetti.

Toplantı, ilgili kurumların sunumu ve gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement