Kırşehir Olovo ile Kardeş Oldu - Son Dakika
Güncel

Kırşehir Olovo ile Kardeş Oldu

Kırşehir Olovo ile Kardeş Oldu

Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bosna Hersek Kültürel Gezisi ve Kardeş Şehir temaslarına katılan heyet 22 Ağustos tarihi ile yurda döndü.

01.09.2013 11:47

Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bosna Hersek Kültürel Gezisi ve Kardeş Şehir temaslarına katılan heyet yurda döndü. Heyete başkanlık eden Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin ve beraberindeki heyet kültürel gezilerin yanı sıra çeşitli diplomatik temaslarda bulundular.

İlk temaslarına Saraybosna şehrinde başlayan heyet, burada Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bosna Hersek Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç'u ziyaret ederek şehrin kültürel, ticari ve siyasi yapısı ile ilgili çeşitli bilgiler alındı. Ayrıca heyet; Olovo, Saraybosna ve Srebrenitsa şehirlerine de Osmanlı Dönemine ait yapıları ve çeşitli tarihi mekânları ziyaretlerde bulundular.

Programın ikinci gününde kardeş şehir görüşmeleri yapılmak üzere Olovo Belediye Başkanlığı ziyaret edildi. Olovo Müftüsü Esad Pepiç ve Belediye bürokratları ile meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette kardeş şehir protokolü imzalandı. Olovo Belediye Başkanı Cemal Memagiç ve Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin tarafından imzalanan protokol görüşmelerinde; kardeş şehir protokolü ile iki ülke arasında manevi bağların daha da güçlenerek iki ülkenin bundan sonraki ilişkilerinin daha sağlam ve daha kuvvetli olacağını belirttiler. Ayrıca görüşmelerde Olova heyeti Kırşehir heyetini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek en yakın zamanda Kırşehir'i de ziyaret edeceklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırşehir Olovo ile Kardeş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement