Kısa Film 'Darı'ya Ödül - Son Dakika
Güncel

Kısa Film 'Darı'ya Ödül

Kısa Film \'Darı\'ya Ödül

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ömür Yıldırım’ın yazıp yönettiği ‘Darı’ filmi Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 17. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nden ödüllerle döndü.

02.01.2018 16:27

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ömür Yıldırım'ın yazıp yönettiği 'Darı' filmi Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 17. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nden ödüllerle döndü.

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv Bölümü Proje Dersi kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Yiğit'in danışmanlığında çekilen ve başvurduğu tüm film festivallerinden başarıyla dönen 'Darı' filmi, 17. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nde Deneysel kategoride 'En İyi 2. Film' ve 'Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Özel Ödülü'nü kazandı.

'Darı' filminin senaristi ve yönetmeni Ömür Yıldırım, "Uluslararası ve ulusal pek çok festivalden birçok ödül aldım ancak 17. Kısa-ca festivalin ödülünün yeri bende ayrı. Çünkü hem öğrenci festivali olması hem de Türkiye'nin ilk sinema Profesörü olan üstadımızın adını taşıyan bir ödül almak beni ve ekibimi ayrıca mutlu etti. 'Darı' her şeyden önce bir dostluk projesidir. Sinemasal anlatımı zor olan bir dil kullanmamıza rağmen birçok yerde gösterim ve ödül almaya devam ediyoruz. Aynı zamanda davet edildiğimiz üniversitelerde filmimizi gösterip, söyleyişi gerçekleştiriyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kısa Film 'Darı'ya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement