Kocaeli'de Hayat Boyu Öğrenme Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Hayat Boyu Öğrenme Çalıştayı

Kocaeli\'de Hayat Boyu Öğrenme Çalıştayı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme ve Yerel Yönetimler Çalıştayı' 14 büyükşehirin katılımıyla Kartepe'de yapıldı.'Hayat boyu öğrenme' kapsamında, KO-MEK aracılığıyla birçok branşta eğitim veren Kocaeli...

18.06.2013 17:14

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme ve Yerel Yönetimler Çalıştayı' 14 büyükşehirin katılımıyla Kartepe'de yapıldı.

'Hayat boyu öğrenme' kapsamında, KO-MEK aracılığıyla birçok branşta eğitim veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bunun gibi hizmetleri veren ülke genelindeki 14 büyükşehir belediyesi ile birlikte, yetişkin eğitimindeki politika, hedef ve faaliyetleri, yerel yönetimlerin yetişkin eğitiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, Kartepe The Green Park Hotel'de masaya yatırdı. Toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Kocaeli Büyükşehir Basın Yayın Daire Başkanı Raşit Fidan ve 14 büyükşehir belediyesinin temsilcileri katıldı. Ankara, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Sakarya büyükşehir belediyelerinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda konuşan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bütün insanımızın, yaşlısıyla, genciyle elinden tutarak hayat boyu bu sürecin içerisine dahil etmemiz gerekiyor" dedi.

Büyükşehirlerin, İSMEK ve KO-MEK gibi diğer illerde de aynı şekilde yaptıklarını bu bağlamda çok anlamlı bulduğunu anlatan İspirli, şunları söyledi: "Emek veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Özellikle devlet ve yerel yönetimi buluşturmada güzel bir örnek olduklarını ifade etmek istiyorum. Özellikle kentimizde, son derece samimi ve özverili şekilde yürütmekteyiz. Sen, ben diye bir şey söz konusu değil, biz varız, Kocaeli var. Kocaeli'nin bütün insanı var. 150 bin insana eğitim veriyoruz ve her yıl da öğrenme şenlikleri ile bunları kutluyoruz. Ama yeterli olduğumuzu iddia etmiyoruz. Çünkü her yere ulaşamıyoruz. Burada yerel yönetimlerin başlattığı kurslar biraz olsun açığı kapatıyor."

Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın ise, 41 tane kurs merkezi, yaklaşık 40 bin kursiyerleri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 2004 yılında 8 tanı kurs merkezinde 7 bin kursiyerle çalışmalar başladı. Bugün aradan geçen 9 yıldan sonra 41 kurs merkezimiz oldu, yaklaşık 40 bin kursiyerimiz var. Meslek edindirme kursları sadece hayat boyu öğrenmeye hizmet etmiyor, aynı zamanda ev kadınlarının özellikle, hayata tutunmalarına, rehabilitasyonlarına inanılmaz destekler sağlıyor. Yaşlılara aynı şekilde inanılmaz destek sağlıyor. 70 yaşında teyzelerimiz, amcalarımız kurslarımıza geliyor. Onların hayatlarına anlam kazandıracak çalışmalar yapıyorlar ve inanılmaz mutlu oluyorlar. Bunun çok örneğini gördük. Kurslarımıza katılanların yüzde 60'ı 35 yaşın altında. Yüzde 26'sı üniversite öğrencisi, yüzde 80'i bayan. Bunlar çok anlamlı istatistikler."

İki oturum olarak gerçekleşen çalıştayda, 14 ilden katılan belediye yöneticileri tek tek belediye çalışmalarını davetlilerle paylaştı. Çalıştay'da davetliler, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerini paylaşarak tartıştı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Hayat Boyu Öğrenme Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement