Kocaeli Körfez Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Körfez Belediye Meclisi Toplandı

Kocaeli Körfez Belediye Meclisi Toplandı

Körfez Belediye Meclisi gündemindeki 8 maddeyi görüşmek için toplanarak, mecliste gündeme alınan 10 madde oylanarak karar bağlandı.

12.10.2013 08:59  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Yunus Pehlivan başkanlığında toplandı. Yusuf Eryarsoy, Metin Özkan, Nurettin Yıldırım, Fadıl Durmaz, İhsan Öztürk ve Cemil İpşir'in katılmadığı 25 üyenin hazır bulunduğu mecliste 10 madde görüşülerek karara bağlandı. Mecliste, Yavuz Sultan Selim Mahallesinde yapılması planlanan "Taziye Evi" arsası için gerekli imar plan değişikliği kabul edildi.

Toplantıda Körfez Belediyesi'nin 2014 Mali yılı Performans Programı onaylanırken, madde üzerinde söz alan meclis üyeleri performans programını beğendiklerini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Meclis Başkanlığına CHP Grubu tarafından verilen yazılı sorulara başkan Yunus Pehlivan cevap verdi. Son zamanlarda gündeme gelen arsa satışı ile ilgili konuşan Pehlivan "Satışı yapılan yer, bahsedildiği gibi rıhtım değil. Satışını yaptığımız arsa mevcut firmada uzun zamandır kiradaydı. Gerçekten değerinde bir satış oldu. Konuşulduğu gibi daha değerli idi ise gelip ihaleye girseydiler. İhale süreci gayet şeffaf bir şekilde işledi" dedi. Görevde bulunduğu 9 yıllık sürede tüm ihalelerin şeffaf yapıldığını söyleyen Başkan Pehlivan " 'Hodri Meydan' yaptığımız tüm ihaleleri inceleyin, ufacık bir sorun bulamazsınız." diye konuştu.

Körfez'in yaşanmaz bir kent olduğu eleştirisini getiren CHP'li meclis üyelerine Başkan Pehlivan "90'lı zamanlardaki Körfez'le, göreve geldiğim 2004 yılındaki Körfez'le, bugünkü Körfez arasında bir fark yok diyorsanız size diyecek bir sözüm yok. Bu kente bizim dönemimizde 400 milyon TL yatırım yapıldı. Görmek isterseniz bu projeleri birlikte inceleyebiliriz." dedi.

Körfez Belediye Meclisi 2014 mali yılı bütçesi ve belediye tarifelerinin ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen maddelerini görüşmek amacıyla 10 Ekim 2013 Perşembe günü saat 11.00'de toplanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli Körfez Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement