Kol ve Bacakları Olmayan Kuzenlerin Okuma Azmi - Son Dakika
Güncel

Kol ve Bacakları Olmayan Kuzenlerin Okuma Azmi

Kol ve Bacakları Olmayan Kuzenlerin Okuma Azmi

Ağrı'da kapıldıkları elektrik akımı sonrası kol ve bacaklarını kaybeden amca çocukları iki kuzen, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla her gün babalarının yardımıyla 7 kilometre uzaklıktaki okullarına giderek eğitim görüyor Engelli İlhan:"Okumayı çok seviyorum. Başımıza gelen bu olaydan sonra 3 yıl okula ara verdik. Şimdi 8. sınıfa gidiyoruz. Her gün babamın kucağında okula gidip geliyorum. Engelli olmamız okumamıza engel değil ama akülü bir arabamız olsa daha rahat gidip geliriz"

19.09.2013 11:05

Doğubayazıt ilçesinde elektrik akımına kapılarak kol ve bacaklarını kaybeden amca çocukları iki kuzen, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla babalarının yardımıyla 7 kilometre uzaklıktaki okullarına giderek eğitim görüyor.

İlçeye bağlı Günyolu köyü Kirik mezrasında yaşayan Barış İlhan (18) ve Mehmet İlhan (17), 5 yıl önce köylerinin merasında hayvan otlatmaya gittikleri sırada elektrik akımına kapılarak kol ve bacaklarını kaybetti.

Tedavilerinin ardından 2 yıl önce yarıda bıraktıkları eğitimlerine başlayan kuzenleri, babaları her gün öğrenim gördükleri Günyolu Köyü İlköğretim Okulu'na kadar taşıyor.

Barış İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı zorluklara rağmen eğitimini yarıda bırakmamak için okuluna devam ettiğini söyledi.

İlhan, üzücü olayın ardından hayata küsmediğini, 2 yıldır babasıyla okuluna gelip gittiğini belirterek, "Okumayı çok seviyorum. Başımıza gelen bu olaydan sonra 3 yıl okula ara verdik. Şimdi 8. sınıfa gidiyoruz. Her gün babamın kucağında okula gidip geliyorum. Engelli olmamız okumamıza engel değil ama akülü bir arabamız olsa daha rahat gidip geliriz" dedi.

"Okuyup avukat olmak istiyorum"

Okumayı çok sevdiğini, yaz tatili boyunca okulların açılmasını dört gözle beklediğini anlatan İlhan, anne ve babasının desteğiyle eğitimini tamamlayacağı günü iple çektiğini anlattı.

Kol ve bacakları olmamasının zorluklarını yaşadığını ifade eden İlhan, şöyle devam etti:

"Okullar açıldığı için çok mutluyum. Okuluma ve arkadaşlarıma kavuştum. Benimle aynı kaderi paylaşan kuzenim Mehmet'i, amcam ve babam her gün okula getiriyor. Okumayı çok seviyorum. Her gün babamın kucağında okula gidip geliyorum. Okuyup avukat olmak istiyorum. Yetkililerden ricam köy yolumuzu yapmaları. Yollarımız çok bozuk ve tozlu. Kışın kardan yazın tozdan okula gidip gelemiyoruz."

İlhan, kız kardeşi Rabia ile aynı sınıta eğitim gördüğüne dikkati çekerek, derslerine evde beraber çalıştıklarını söyledi.

-"Polis olmak istiyordum ama artık kol ve bacaklarım yok"

Kuzeniyle aynı kaderi paylaşan Mehmet İlhan ise akülü bir araba istediğini, babasının maddi durumu olmadığı için bu ihtiyacını karşılayamadığını söyledi.

Okula gelirken yaşadıkları zorlukları anlatan İlhan, "Okumak çok güzel. Eğitimime devam ettiğim için çok mutluyum. Bize bu imkanları sağlayan devletime, Başbakanıma, Cumhurbaşkanıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Hep polis olmak istiyordum ama kollarım ve bacaklarım artık yok. Köy yollarımız yapılsın, babam beni götürüp getirirken zorlanmasın istiyorum" dedi.

Barış'ın babası Mehmet ilhan ise köylerinde okul olmadığı için oğlu ve yeğenini her gün kardeşiyle getirdiklerini söyledi.

Çocuklarının engelleri nedeniyle okul servislerin kullanırken zorluk yaşadıklarını anlatan İlhan, "Çocuklarımız, engelli oldukları için okul servislerine binemiyorlar. Onlar için araba kiralayıp kucağımızda okula getirip götürüyoruz. Gerçekten büyük zorluklarla okutuyoruz. Özellikle köy yollarımız çok kötü. Her gün çocuklarla bu bozuk yollarda okula gidip geliyoruz. En azından köyümüzdeki okulun açılma durumu olursa çocuklar için iyi olacak. Taşımalı eğitimle çocuklar minibüsle gidip gelemiyor" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kol ve Bacakları Olmayan Kuzenlerin Okuma Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement