Kongo'da sel ve toprak kaymaları 438 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu - Son Dakika
Güncel

Kongo'da sel ve toprak kaymaları 438 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Kongo Demokratik Cumhuriyeti hükümet sözcüsü Patrick Muyaya, şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında 438 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. En fazla kayıp Güney Kivu eyaletindeki Bushushu ve Nyamukubi köylerinde yaşandı. Afetten etkilenen 3.000 evden 1.200'ü tamamen yıkıldı ve 5.000'den fazla kişinin kayıp olduğu tahmin ediliyor.

12.05.2023 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki yerel medyada Perşembe günü çıkan haberlere göre, hükümet sözcüsü Patrick Muyaya ülkedeki şiddetli yağışlardan kaynaklanan sel ve toprak kaymalarında 438 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Son resmi verilere göre, hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu, şiddetli yağışın yol açtığı sellerden en fazla etkilenen Güney Kivu eyaletindeki Bushushu ve Nyamukubi köylerindeki kişiler oluşturuyor.

Muyaya, toplam kayıp sayısının hala tam olarak bilinmediğini söyledi.

SES (Fransızca): PATRİCK MUYAYA, Kongo Demokratik Cumhuriyeti hükümet sözcüsü:

"Alınan tüm acil önlemlere ek olarak, nehirlerin yakınlarında yaşayan ve sellerden etkilenen bölge sakinlerinin tahliyesi üzerinde çalışıyoruz."

Geçen haftadan bu yana ülkenin bu bölümünde şiddetli yağışlar görülürken, yağmur sezonunda toprak kaymaları nedeniyle bölgede sıklıkla can kaybı yaşandığı biliniyor.

Birleşmiş Milletler'e göre afetten etkilenen 3.000 kadar evin yaklaşık 1.200'ü tamamen yıkıldı. Yerel yetkililer, 5.000'den fazla kişinin kayıp olduğunu tahmin ediyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kinşasa'dan bildiriyor. (XHTV)

Kongo\'da sel ve toprak kaymaları 438 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Kongo'da sel ve toprak kaymaları 438 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement