Uşak'ın Köylerinde Yaşam Kalitesi Artıyor - Son Dakika
Güncel

Uşak'ın Köylerinde Yaşam Kalitesi Artıyor

Uşak\'ın Köylerinde Yaşam Kalitesi Artıyor

Eşme İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan "Karaahmetli Köyünde Yaşam Kalitesi Artıyor" projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

05.09.2013 12:38  Güncelleme: 12:39

Proje tanıtım toplantısına Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Kaymakamlar, diğer protokol mensupları, daire amirleri ve köy halkından davetliler katıldı.

Projenin uygulandığı Karaahmetli Köyü İmamı Atalay Yılmaz köy halkı adına teşekkür ettiği konuşmasında 1218 kişinin yaşadığı köyün Eşme ilçesinin en büyük köyü olduğunu belirterek, köyde okuryazar oranının yüzde 93 olduğunu, projeye katılımın yüksek olacağını ifade etti.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlik proje sunumu ile başladı. Proje sunumunun ardından bir konuşma yapan Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 230 bin TL'lik proje ile Karaahmetli köyünde yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Proje kapsamında köyde sosyal yaşam merkezi oluşturulacağını, çeşitli konularda düzenlenecek konferanslar ile halkın kültür seviyesinin artırılacağını dile getiren Güneş, "Köyde pek çok kültürel faaliyet düzenlenecek. Tarım ve hayvancılık konularında çiftçilerimize eğitim verilerek köyde dokunan kilimlerin satışına yönelik çalışma yapılacak. Köyle ilgili bir web sitesi oluşturularak köylülerin bu siteyi kullanmaları sağlanacak" dedi.

Vali Mehmet Ufuk Erden de yaptığı genel bir değerlendirmenin ardından projeye emeği geçenleri tebrik ederek hayırlı sonuçlar alınmasını diledi. Konuşmaların ardından kokteyle geçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uşak'ın Köylerinde Yaşam Kalitesi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement