KPSS Soruştumasında İnanılmaz İddialar - Son Dakika
Güncel

KPSS Soruştumasında İnanılmaz İddialar

KPSS Soruştumasında İnanılmaz İddialar

Bir gün önceden telefon etmiş!

16.04.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KPSS'de usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Savcı Yücel Erkman, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

Erkman, delil niteliği taşıyan kitapçıkların imha edildiğini ve Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'ndeki aramaya katılan polis memurunun operasyonu bir gün önce haber verdiğini belirtti ve eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ın bunlarla bağlantılı olduğunu öne sürdü.

"OPERASYONDAN BİR GÜN ÖNCE TELEFON ETTİ"

Erkman, şikayet dilekçesinde, 2010 KPSS'ye ilişkin "delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiğini", "Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğindeki aramaya katılan şüpheli polis memuru Ömer G'nin, aramadan bir gün önce dernek kurucularından Mehmet Hanefi S'yi aradığını ve aynı gün dernekteki bilgisayarlara format atıldığını" belirtti ve Sakınan'ı bunlarla bağlantılı suçladı.

"ÖRGÜTE BİLEREK İSTEYEREK YARDIM ETME"

Şüpheli Öner G'nin ifadesi ve bilgisayarlara format atıldığını gösteren TÜBİTAK raporunu da ekleyen Erkman, suç duyurusunda, Sakınan'a "örgüt üyeliği" veya "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlamalarından hangisinin yöneltileceğinin HSYK'nın takdirine bırakıldığı belirtildi.

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma, Sakınan tarafından başlatılmış ve dosya yaklaşık 4 yıl kendisinde kalmıştı.

Kaynak: Takvim.com.tr

Son Dakika Güncel KPSS Soruştumasında İnanılmaz İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement