Kurutmalıklar Turistlerin Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Kurutmalıklar Turistlerin Gözdesi

Kurutmalıklar Turistlerin Gözdesi

Kapadokya bölgesinde ev hanımların yaptığı kurutulmuş meyveler, turistler tarafından adeta kapışılıyor.

17.10.2013 14:02

Kapadokya bölgesinde ev hanımların yaptığı kurutulmuş meyveler, turistler tarafından adeta kapışılıyor. Başta dut, kayısı, kabak çekirdeği, badem içi, kayısı çekirdeği, armut ve elmalarla yapılan kurutmalıklar özellikle Alman, Japon ve Fransız turist gruplarının ilgisini çekiyor.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Kapadokya bölgesinde Göreme, Uçhisar, Avanos Ürgüp, Ortahisar ve Mustafapaşa gibi turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği turistik merkezlerde tezgahlarda satışa sunulan kurutulmuş meyvelerin turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Başkan Süslü şunları anlattı:

"15 yıl öncesine kadar bölgemize has meyveleri, kurutmalık olarak turistlere satabileceğimiz düşüncesi bölge halkında uyandı. Bizler yıllar yılı bu meyvelerle beslendik. Birkaç deneme ile başarılı olduğumuzu gördük. Şimdi birçok evde meyvelikler damlarda kurutulur ve kış aylarına doğru bunlar özel olarak ambalajlanarak Kapadokya bölgesindeki çeşitli turistik satış birimlerine gönderilir. Turistlerin ilgisinden bizler oldukça memnunuz." - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurutmalıklar Turistlerin Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement