Libya'da Bilanço Ağırlaşıyor: 205 Ölü, 913 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Libya'da Bilanço Ağırlaşıyor: 205 Ölü, 913 Yaralı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Libya'nın başkenti Trablus ve çevresindeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 205'e yükseldiğini duyurdu.

18.04.2019 11:58

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Libya'nın başkenti Trablus ve çevresindeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 205'e yükseldiğini duyurdu.

DSÖ Libya Misyonunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, General Halife Hafter'in 4 Nisan'da başkent Trablus'a yönelik saldırı emriyle patlak veren çatışmalarda bugüne kadar 205 kişinin öldüğü, 913 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, Trablus'un önceki gün 2014'ten beri yaşanan "en kötü çatışmalara" sahne olduğu belirtildi.

18 bin kişi yerinden oldu

DSÖ'nün açıklamasında ayrıca, çatışmalar nedeniyle 18 binden fazla kişinin yerinden olduğu kaydedildi.

DSÖ Sözcüsü Tarık Jasareviç, salı günü, Trablus ve çevresindeki çatışmalarda en az 174 kişinin öldüğünü, 756 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Bilanço Ağırlaşıyor: 205 Ölü, 913 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement