Lösemili Gizem'in Vasiyeti Üzerine Okulunda Hazin Veda - Son Dakika
Güncel

Lösemili Gizem'in Vasiyeti Üzerine Okulunda Hazin Veda

Lösemili Gizem\'in Vasiyeti Üzerine Okulunda Hazin Veda

Adana'da 1 yıl önce lösemi hastalığına yakalanan lise öğrencisi Gizem Çınar, Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

13.01.2013 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 1 yıl önce lösemi hastalığına yakalanan lise öğrencisi Gizem Çınar, Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gizem'e vasiyeti üzerine çok sevdiği okulunda cenaze töreni düzenlenirken, öğretmen ve öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

Lise 2. sınıf öğrencisi Gizem Çınar (17), 1 yıl

önce ayaklarındaki ve bacaklarındaki ağrılar nedeniyle gittiği hastanede lösemi hastası olduğunu öğrendi. Öğrenimini yarıda bırakarak tedavi olmak için Ankara'ya gitmek zorunda kalan Gizem Çınar'ı arkadaşları hiç yalnız bırakmadı. Gizem için öğrenciler 81 ilde "Kanında hayat var" kampanyası başlattı. Bu kampanya sayesinde Gizem'e uygun ilik bulundu. Gizem'e Portekiz'de uygun ilik bulunmasının ardından tedavisi Antalya'da bir özel hastanesinde devam etti. Burada yapılan ameliyatla uygun ilik verildi. Ancak ilik nakli yapıldıktan sonra bu kez de kanser hastalığı diğer organlarına sıçradı. Yapılan müdahalelerle böbreğindeki kanserden kurtarıldı, bir süre sonra kanser bağırsaklarına sıçradı, yapılan müdahalelere rağmen bağırsaklarındaki kanserden kurtarılamayan Gizem 12 Ocak günü hayatını kaybetti.

"VASİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Hasta yatağında bile çok sevdiği okulu Adana Anadolu Lisesi'nden hiç kopmayan Gizem, vasiyeti üzerine cenaze töreninin okul bahçesinde yapılmasını istedi. Bu nedenle anne Aynur ve baba Mustafa Çınar kızlarının cenazesini okulun bahçesinde getirdi. Burada cenaze aracından çıkartılan Gizem'in cenazesi tabut içinde yıllarca ders gördüğü masaların üzerine kondu. Öğrenci arkadaşları tabutun üzerine Türk Bayrağı, okulun üniformalarını yerleştirdikten sonra tabutu güllerle süsledi. Daha sonra ise öğretmen ve öğrenciler bir süre cenaze başında saygı nöbeti tuttu. Öğretmen ve öğrenciler nöbet tutarken gözyaşlarına boğuldu.

Anne Çınar ise kızının cenazesini görünce gözyaşlarına boğularak ağıtlar yaktı. Öğretmenlere ve kızının öğrenci arkadaşlarına sarılarak ağlayan anne, "Kızım sen okuluna böyle mi dönecektin. Sen okuyup adam olacaktın, doktor olacaktın. Kızım hasta yatağında bile öğrencileri düşünüp matematik çalıştırırdı. Kızım işte çok sevdiğin okuluna geldi. Arkadaşları artık okuyup adam olmak görevi sizde" diye ağıt yaktı.

GİZEM'İN VEDA MEKTUBU OKUNDU

Gizem'in öğrenci arkadaşları onun tarafından yazılan veda mektubunu okudu. Gözyaşları içinde Gizem'in veda mektubunda şu ifadelere yer verildi:

"Herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün benim mezuniyet törenime geldiniz. Benim sizden bir farkım yok. Sadece ben sizden biraz önce mezun oldum. Bir de herkesin gideceği yere biraz erken gittim."

Öğrenciler daha sonra Gizem'in sınıfına çıkarak sırasına fotoğrafını okul üniformasını koyup üzerine güllerle örttü. Gözyaşlarını tutamayan öğrenciler kara tahtaya da "Gizem seni unutmayacağız" yazdı.

Gizem'in cenazesi daha sonra okulun bahçesinden alınarak Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lösemili Gizem'in Vasiyeti Üzerine Okulunda Hazin Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement