Macaristan'da "7 Bölge 7 Mutfak" etkinliğinin üçüncüsü düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Macaristan'da "7 Bölge 7 Mutfak" etkinliğinin üçüncüsü düzenlendi

Macaristan\'da "7 Bölge 7 Mutfak" etkinliğinin üçüncüsü düzenlendi

Macaristan'da Türk mutfağının tanıtılması amacıyla düzenlenen "7 Bölge 7 Mutfak" projesi etkinliğinin üçüncüsü, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu'nun ev sahipliğinde Budapeşte'de gerçekleştirildi.

17.12.2022 23:09  Güncelleme: 23:29

Macaristan'da Türk mutfağının tanıtılması amacıyla düzenlenen "7 Bölge 7 Mutfak" projesi etkinliğinin üçüncüsü, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu'nun ev sahipliğinde Budapeşte'de gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, her ay Türkiye'den farklı şeflerin Budapeşte'de konuk edildiği serinin üçüncüsüne katılan ünlü şef Mehmet Akdağ'ın Akdeniz Bölgesi'ne özel menü hazırladığı belirtildi.

Davete, üst düzey yetkililer, çok sayıda yabancı büyükelçi, Türk ve Macar iş insanları ile basın mensuplarının katıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabından ilhamla, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği tarafından düzenlenen '7 Bölge 7 Mutfak' projesinin Macaristan'da gerçekleşen üçüncü etkinliği büyük ilgi gördü."

Etkinlikte davetlilere hitap eden Büyükelçi Ekşioğlu, "(7 Bölge 7 Mutfak) projesi kapsamında her ay Türkiye'den bir şefi ağırlayarak ülkemizin yedi bölgesinden birini temsil eden otantik bir menüyü sizler için hazırlıyoruz." dedi.

Projenin 21-27 Mayıs 2023 tarihlerinde kutlanacak "Türk Mutfağı Haftası" ile son bulacağını belirten Ekşioğlu, " Antalya'daki '7 Mehmet Restoran'ın işletmecisi ve Baş Aşçısı ünlü Şef Mehmet Akdağ'ın imzasını taşıyan bugünün özel menüsü, size Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nden çeşitli lezzetleri tatma şansı verecek. '7 Bölge 7 Mutfak' tamamen sponsorlarımızın desteğiyle yürütülen bir projedir. Onların bu kıymetli desteği sayesinde zengin mutfağımızın tanıtımına dönük etkinlik serimiz sadece Macaristan'daki dostlarımızın değil, Türkiye'deki mutfak çevrelerinin de yoğun ilgisini çeken bir noktaya gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Şef Akdağ da Akdeniz mutfağının en eşsiz ve özel tatlarını sunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Menüyü ağırlıklı olarak Türkiye'den getirdikleri malzemelerle hazırladıklarını anlatan Akdağ, "Ayrıca kaliteli Macar malzemeleri de kullandık. Aslında Akdeniz Bölgesi'nin mutfağında binlerce farklı lezzet var." şeklinde konuştu.

Menüde, hibeş, gökkuşağı salatası, kavrulmuş kabak çekirdekli beyaz üzüm yaprağı, ısırgan otu kavurması, avcı böreği, Trabzon hurmalı avokadolu turp otu, oğlak tandır ve 1937'den bu yana aynı reçeteyle hazırlanan kabak tatlısı gibi lezzetler sunuldu.

???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'da '7 Bölge 7 Mutfak' etkinliğinin üçüncüsü düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement