Emanet Araca Kesilen Cezayı Mahkeme İptal Etti - Son Dakika
Güncel

Emanet Araca Kesilen Cezayı Mahkeme İptal Etti

Emanet Araca Kesilen Cezayı Mahkeme İptal Etti

Elbistan ilçesinde avukatlık yapan Mehmed Faruk Çetin'in, otomobilinin plakasına yazılan 'yanlış park yeri' cezasını mahkeme iptal etti.

28.05.2016 10:03  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistanlı Avukat Mehmed Faruk Çetin, çocuğunun sünneti olan arkadaşı Kaan Orta'ya emanet olarak verdiği aracına park yasağı cezası yazıldığını ancak cezanın kendisinden tahsil edilmeye çalışılması üzerine cezanın iptali için mahkemeye başvurduğunu söyledi.

ARACIMI ARKADAŞIM KULLANIYORDU

Çetin, konuyla ilgili süreci şöyle anlattı:

"Arkadaşım aracımla çocuklarını sünnet ettirmek için Karaelbistan Devlet Hastanesine gitti. Hastane önünde park edilen aracıma jandarma tarafından yanlış park yerine bırakıldığı gerekçesiyle 92 TL idari para cezası kesildi.

"CEZA BANA UYGULANDI, MAHKEMEYE BAŞVURDUK"

Araç benim adıma kayıtlı olduğu için ceza bana uygulandı. Ancak ceza hukukunun evrensel ilkelerinden olan şahsilik ilkesine aykırılıktan dolayı bu cezada bir hukuka aykırılık vardır. Cezanın iptali için Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunduk.

"MAHKEME CEZAYI İPTAL ETTİ"

Aracın bende olmadığını ve arkadaşımın çocuklarının o gün orada sünnet olduğunu kanıtladık. Bunun neticesinde mahkeme cezayı iptal etti.

"MAHKEME VATANDAŞ LEHİNE KARAR VEREBİLİR"

Diğer insanlarda kendilerinin işlemediği suçlardan dolayı kesilen cezalar için mahkemelere başvurmaları gerekir. Mahkemeler bu durumlarda ispat edildiği zaman vatandaş lehine karar verebilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emanet Araca Kesilen Cezayı Mahkeme İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ..: Bu trafik polislerinden bıktık artık herşeye ceza yazıyolar 4 10 Yanıtla
  • Hlazo: Emanet ettiğin kişiden alsana parasını.arabana piyango vursa demessin emanet verdim diye arabami.milletce hep çakallık düşünüyoruz 5 0 Yanıtla
  • 44: Ceza araca kesilmis madem oyle aracini verme kimseye yada o an kim kullandiysa git parani ondan al.alamayacagin adamada aracini verme.bu kadar basit.bence mahkeme halt etmis cezayi iptal etmekle.simdi butun park cezalari icin ben kullanmiyordum diye itiraz gelsin o zaman.guzel iş 5 0 Yanıtla
  • asiefe: Avukat oldugu icin iptal olmustur. Adina arac tescil etfiren kisi butun hukuki sorumluguda kanunen alır. Ceza surucusu tespit edilemeyen araca yazılıyor yani sahibine... 3 0 Yanıtla

Advertisement