Bir Makine Mühendisi, Edremit'te Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bir Makine Mühendisi, Edremit'te Eylem Yaptı

Bir Makine Mühendisi, Edremit\'te Eylem Yaptı

Balıkesir Edremit'te bir makine mühendisi, Makine Mühendisleri Odası Edremit Temsilciliğinde hizmet içi puanlama sistemi nedeniyle eylem yaptı.

13.11.2013 21:57  Güncelleme: 22:57

Edremit ilçesinde bir makine mühendisi, hizmet içi puanlama sistemi nedeniyle eylem yaptı.

Burhaniye'de ofisi bulunan makine mühendisi Mustafa Balaban, hizmet içi eğitimlerdeki puanlama sisteminin yasalara aykırı olduğunu ileri sürerek, Makine Mühendisleri Odası Edremit Temsilciliğindeki eğitim seminerinin verildiği yerde kısa süreli bir eylem gerçekleştirdi.

Açtığı davada Danıştay tarafından puanlama sisteminin ve mecburi eğitime ilişkin yürütmenin durdurulmasına karar verildiği iddia eden Balaban, kursun verildiği sınıfa girip elindeki mahkeme kararını makine mühendislerine dağıttı.

Yapılan bu eğitimlerin ve puanlama sisteminin mahkeme kararına karşın yapılmasının yasalara aykırı olduğunu dile getiren Balaban, meslektaşlarına çeşitli açıklamalar yaptı, destek istedi.

Bu kurslara 20 puan için değil öğrenmek için geldiğini bu yüzden de gerekli imzaları atmadığı ve 70 puanı tamamlamadığı için uzmanlık belgesini alamadığını belirten Balaban, "Makine Mühendisleri Odası yönetmeliğine göre olan bu kursu Danıştay, yasaya ve anayasaya aykırı buldu, iptal etti. Bizim diplomamızın üstünde hiç bir üst güç yok. İki yıldır benim ne belgem veriliyor ne de bu yasa dışı kurslardan vazgeçiliyor" dedi.

- AK Parti ilçe teşkilatı aşure dağıttı

AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Edremit Belediyesi hizmet binası önünde stant kurarak vatandaşlara aşure ikram eden İlçe Başkanı Harun Yüzüak'a yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan aday adayları ve gençlik kolları da destek verdi.

Yaklaşık 2 bin kişilik aşure dağıttıklarını belirten Yüzüak, birlik, beraberlik adına organize ettikleri bu etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

-makine mü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Makine Mühendisi, Edremit'te Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement