Cami Avlusunda Mısır İçin 'Destek Nöbeti' - Son Dakika
Güncel

Cami Avlusunda Mısır İçin 'Destek Nöbeti'

Cami Avlusunda Mısır İçin \'Destek Nöbeti\'

Mardin Yenişehir'deki Fuat Yağcı Camii'nde düzenlenen Mısır direnişçilerine destek nöbetine,katılanlar okunan dualara eşlik etti.

18.08.2013 12:30  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dayanışma Platformu tarafından Yenişehir'deki Fuat Yağcı Camii'nde düzenlenen Mısır direneşçilerine destek nöbetine, katılanlar yatsı namazından sonra okunan dualara eşlik etti. Riyad Tezcan tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başlayan etkinlikte, Mısır'daki durumu anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. sinevizyon gösterileri yapıldı. Artuklu Üniversitesi'nde öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Halid Al-Awasi, Müslümanlar'ın dünyanın birçok noktasında zulümle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Aynı zamanda Mardin Mısır Dayanışma Platformu üyesi de olan Kadim Akademi Derneği Başkanı Doç.Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin halkının Mısır'daki direnişe olan desteğini dualarla gösterdiğini anlatırken şöyle dedi Mısır'da bugün yaşanan gelişmeler, batılı ülkelerin İslam dünyasına 'teori' ihracı isteğinin bir sonucudur. Ancak, şunun bilinmesinin zamanı gelmiştir. İslam dünyası, dünyanın her yerinde kendi teorilerinin peşine düşmüştür. Bundan geri adım atma gibi bir düşüncesi asla yoktur, olmamalıdır da. Mısır'daki Adeviye Meydanı'ndaki direnişe, Mardinliler kurdukları meydanda kardeş Mısır halkına olan desteklerini göstermişlerdir.

Memur-Sen Başkanı Mustafa Aydın ise, Mardinliler'in kardeş Mısır halkının direnişine yaptıkları dualarla desteklerini gösterdiklerini anlatırken, İnşallah bu destek 3 gece boyunca böyle devam edecek. Daha sonra da arkadaşlarımızla istişarede bulunmak üzere bir araya geleceğiz ve farklı etkinliklerle bu desteğin devamını getireceğizdiye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe katılarak destek olan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da, karanlığının en koyu anının aydınlığa en yakın olduğu an olduğunu belirterek, şöyle konuştu Bugün Mısır'da, Suriye'de yaşanan kardeşlerimiz bu karanlık anı yaşıyor. Mardinliler olarak bu akşam biz de Suriye'deki, Mısır'daki kardeşlerimizin halleriyle hemhal olduk, onlarla aynı duyguları paylaşıp, onlar için el açıp, dualar ettik. Ortadoğu ve İslam dünyasına dayatılan bu fitnenin son bulması hepimizin ortak arzudur. İnşallah bu fitne ortadan kalkacak ve huzurun İslamda olduğu bir dünyada hep birlikte barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cami Avlusunda Mısır İçin 'Destek Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement