Mavi Marmara'da Öldürülen Furkan Doğan İçin Gemi Şeklinde Anıt Mezar - Son Dakika
Güncel

Mavi Marmara'da Öldürülen Furkan Doğan İçin Gemi Şeklinde Anıt Mezar

Mavi Marmara\'da Öldürülen Furkan Doğan İçin Gemi Şeklinde Anıt Mezar

Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin yaptığı baskında hayatını kaybeden Furkan Doğan için Kayseri'nin Talas ilçesinde belediye ve ailesi gemi şeklinde anıt mezar yaptıracak.

04.04.2015 12:40

Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin yaptığı baskında hayatını kaybeden Furkan Doğan için Kayseri'nin Talas ilçesinde belediye ve ailesi gemi şeklinde anıt mezar yaptıracak.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nde göreve gelmesinin ardından geçen bir yılı değerlendirdi. Başkan Palancıoğlu, halen Reşadiye Mahallesinde bulunan Furkan Doğan Mezarlığı'na, Mavi Marmara gemisi görünümlü altı mescit olan anıt mezar ve sosyal bir merkez yapacaklarını söyledi.  Palancıoğlu, "Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ile de görüşüp izin aldık. Halen Reşadiye Mahallemizdeki Furkan'ın mezarına yurt içi ve dışından çok sayıda ziyaretçi geliyor. O nedenle Mavi Marmara gemisine benzeyen bir anıt mezar ve sosyal merkez oluşturacağız'" dedi.

Lise son sınıf ögrencisi 19 yaşındaki Furkan Doğan, İnsani Yardım Vakfı ile Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde Akdeniz'de, İsrail'den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybetti. Babasının görevi nedeniyle ABD'de doğan Furkan Doğan'ın, üniversiteye girişte yabancı kontenjanından yararlanmak için Amerikan vatandaşı olduğu söylenmişti.

Gemide Furkan Doğan ile birlikte 8 Türk aksitivist de yaşamını yitirdi. İçindeki yaralı aktivistlerle birlikte rehin alınan gemi, 7 Ağustos'ta Türkiye'ye gönderilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mavi Marmara'da Öldürülen Furkan Doğan İçin Gemi Şeklinde Anıt Mezar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement