MAZLUMDER Başkanı "Demokratikleşme Paketi"ni Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

MAZLUMDER Başkanı "Demokratikleşme Paketi"ni Değerlendirdi

MAZLUMDER Başkanı "Demokratikleşme Paketi"ni Değerlendirdi

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Başbakan tarafından açıklanan "Demokratikleşme Paketi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

03.10.2013 21:50

İç ve dış politik etmenlerle toplumsal gerilimin arttığı bir sosyo-politik ortamda haftalardır içeriğine dair tartışmaların yürütüldüğü "demokratikleşme paketi" Başbakan tarafından açıklandı. Anti-demokratik uygulamaların düzeltilmesine yönelik önemli değişiklikler içeren bu paket gerek gerilimin azalması ve toplumsal barışa olumlu katkıları gerekse demokratikleşme süreci açısından önemli bir adım olmuştur.

MAZLUMDER olarak; 22 yıldır hak gasplarına karşı verdiğimiz mücadele sürecinde, farklı kimliklere mensup kesimlerin bir arada özgürce yaşayabilmesi adına demokratikleşme sürecinin hızlandırılması gerektiğini, vatandaşı tanımlayıcı, temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı ilkel uygulamaların kaldırılması için yasal ve anayasal değişikliklerin bir an önce yapılması gerekliliğini her vesile ile belirttik, bu amaçla çeşitli kampanyalar yürüttük.

MAZLUMDER olarak üzerinde yoğunlaştığımız ve gündemde tutmaya çalıştığımız sorunların çözümüne katkı sunmasını beklediğimiz bugün itibariyle açıklanan pakette yer alan değişiklikler önem arz etmekle beraber eksiklikler de barındırmaktadır.

Başbakan tarafından son olmadığı açıklanan söz konusu paketin en kısa sürede aşağıdaki eksiklikleri de giderecek şekilde yenisinin hazırlanmasının toplumsal beklentiyi ve ihtiyaçları karşılamak bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz:

- Vatandaşlık tanımını düzenleyen anayasa maddesinin ya kaldırılması ya da değiştirilmesi,

- başörtüsü serbestisinin zorunlu eğitim dönemini de kapsaması ve hâkim, savcı, polis ve asker gibi üniformalı icra edilen meslek gruplarını da kapsaması,

- anadilde eğitim hakkının resmi okullara da verilmesi,

- TMK'nun ya değiştirilmesi ya da tamamen kaldırılması suretiyle başta KCK tutukluları olmak üzere Kanun'dan yargılanan diğer tüm sanıklara tutuksuz yargılama yolunun açılması

- askeri yargı kurumlarının kaldırılması,

- Cem evlerine yasal statü verilmesi, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması,

- adem-i merkeziyetçi anlayışla yerel yönetimlerin güçlendirilmesi,

- 28 Şubat döneminde olduğu gibi, olağan üstü dönemlerde yapılan tüm siyasi yargılamalarda, mağdurlara yeniden yargı yolunun açılması,

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MAZLUMDER Başkanı 'Demokratikleşme Paketi'ni Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement