Merkez Bankası, dövizdeki hızlı tırmanışa karşı aldığı önlemlere bir yenisini daha ikliyor.
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Uygulanmakta olan para ve kur politikası çerçevesinde Türk Lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki esnekliğin ve araç çeşitliliğinin artırılması amacıyla Türk Lirası depoları karşılığı döviz depoları piyasasının açılmasına karar verilmiştir" denildi.
Açıklamaya göre, söz konusu piyasada ihale yöntemi ile gerçekleştirilecek TCMB taraflı işlemlere ilişkinayrıntılar veri dağıtım sistemleri aracılığı ile ilan edilecek.
Merkez Bankası'nın açıklaması, ilk aşamada önemli bir etki yaratmadı. Açıklama öncesi 3.76 lira dolayında işlem gören dolar, açıklamanın ardından 3.7785 liraya kadar yükselirken, açıklama öncesi 4.0260 lira olan euro da 4.0437 lira düzeyine yükseldi.
- İstanbul
Son Dakika › Güncel › Mb: Türk Lirası Depoları Karşılığı Döviz Depoları Piyasası Açılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.