Melikgazi Belediyesi, Pazar Yerlerinden Topladığı Sebze ve Meyveleri Kompost Yöntemiyle Organik Gübreye Dönüştürüyor - Son Dakika
Güncel

Melikgazi Belediyesi, Pazar Yerlerinden Topladığı Sebze ve Meyveleri Kompost Yöntemiyle Organik Gübreye Dönüştürüyor

Melikgazi Belediyesi, Pazar Yerlerinden Topladığı Sebze ve Meyveleri Kompost Yöntemiyle Organik Gübreye Dönüştürüyor

Melikgazi Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında pazar yerlerinden topladığı sebze ve meyveleri kompost yöntemiyle organik gübreye dönüştürerek çevre dostu bir projeye imza attı. Bu projeyle atıklar geri dönüşüme kazandırılırken, temiz ve sürdürülebilir bir çevre için farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

04.10.2023 14:33  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, pazar yerlerinden toplanan sebze ve meyveleri kompost yöntemiyle organik gübreye dönüştürdüklerini açıkladı.

Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, ilçedeki kaynakların verimli kullanılması ve israfın önlenmesine yönelik başlattıkları sıfır atık projesi kapsamında atıkları geri dönüşüme kazandırmaya devam ettiklerini belirtti.

Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak adına geri dönüşümün öneminin farkında olduklarını aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Belediye olarak sebze ve meyve atıklarını pazar yerlerinden toplayarak geri dönüşüm tesisimizde bulunan kompost makinemizde doğal organik gübre üretimini sağlamış oluyoruz. Hem de pazar yerindeki çöp niteliğindeki atıkları değerlenmiş oluyoruz. Bu yeni başlattığımız geri dönüşüm uygulamasıyla temiz ve sürdürülebilir çevreye katkı sağlarken, atık yönetimi konusunda bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz. Bizim temel hedeflerimiz sıfır atık projesini olabildiğince geliştirmek."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Melikgazi Belediyesi, Pazar Yerlerinden Topladığı Sebze ve Meyveleri Kompost Yöntemiyle Organik Gübreye Dönüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement