Merkez İlçe Olanları Heyecan Sardı - Son Dakika
Güncel

Merkez İlçe Olanları Heyecan Sardı

Merkez İlçe Olanları Heyecan Sardı

6360 sayılı yasa ile yeni büyükşehir belediyesi olan şehirleri ve yeni merkez ilçeleri heyecan sardı.

18.02.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi ve deneyim elde etmek isteyen yeni ilçe belediye çalışanları, mevcut büyükşehirlerin tecrübesinden yararlanmaya çalışıyorlar.

Yeni belediye yasasında büyükşehir statüsüne dönen kentlerin ilçe belediyeleri, büyükşehir belediyelerinin işleyişini ve faaliyetlerini öğrenmek üzere başkan ve çalışanları ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret ediyorlar.

İlk ziyareti gerçekleştiren Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in konuğu oldular.

Yeni yasa ile birlikte merkez ilçe olacak olan Afşin'in Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve beraberindeki heyet Başkan Güzelbey'den belediye çalışmaları hakkında sunum eşliğinde bir brifing aldılar.

Yeni belediye yasasında ilçe belediyelerine ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Güzelbey, bu çerçevede tecrübelerini ilçe yetkilileri ile paylaştıklarını belirtti.

Zaman zaman bilgilerin güncellenmesinde yarar olduğunu vurgulayan Güzelbey, "Biz geçenlerde de kendi ilçe başkanlarımız ile böyle bir toplantı yaptık ve bilgilerimizi paylaştık. Bugün de yeni merkez olacak olan Afşin ilçemizin başkanı ve çalışanları bizi ziyaret ettiler. Kendileri ile çalışmalarımız hakkında bir takım görüşmeler yaptık ve bunun ileri ki dönemlerde de devam etmesini arzuluyoruz. Ben yeni yasa ile büyükşehir ve merkez olan ilçe olan tüm belediyelerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından çok etkilendiklerini ve bu çalışmalardan yararlanacaklarını kaydetti. Tüm personel ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlarını ve deneyimlerini kendi belediyelerinde uygulamaya koymaya çalışacaklarını belirten Aydoğan, büyükşehir merkez ilçe ilişkilerinden tecrübe edindiklerini bildirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey, konuk heyetin başkanı Fazlı Aydoğan'a Gaziantep'in simgeleri olan kale, fıstık ve baklavadan oluşan bir plaket hediye etti. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin yer aldığı bir gravürü hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Merkez İlçe Olanları Heyecan Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement