Mersin - Meü'de İlişiği Kesilen Akademisyenler: Cadı Avının Nesnesi Yapılmak İsteniyoruz - Son Dakika
Güncel

Mersin - Meü'de İlişiği Kesilen Akademisyenler: Cadı Avının Nesnesi Yapılmak İsteniyoruz

Mersin - Meü\'de İlişiği Kesilen Akademisyenler: Cadı Avının Nesnesi Yapılmak İsteniyoruz

Meü'de ilişiği kesilen akademisyenler: Cadı Avının nesnesi yapılmak isteniyoruz Mersin Üniversitesi'nde, sözleşmeleri dolduğu gerekçesi ile ilişiği kesilen akademisyenler, 'Barış İçin Akademisyenler'e imza attıkları için cadı avının nesnesi yapılmak istendiklerini söyledi.

10.02.2016 18:32

Meü'de ilişiği kesilen akademisyenler: Cadı Avının nesnesi yapılmak isteniyoruz

Mersin Üniversitesi'nde, sözleşmeleri dolduğu gerekçesi ile ilişiği kesilen akademisyenler, 'Barış İçin Akademisyenler'e imza attıkları için cadı avının nesnesi yapılmak istendiklerini söyledi.

Eğitim-Sen hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına katılan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca, bildiriye imza atmalarından dolayı üniversite ile olan ilişiklerinin kesildiğini söyledi.

Toplantıda, imza atan akademisyenlerin cadı avının nesnesi yapılmak istendiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Şener, "Metnin yayınlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizi hedef alan konuşmaları oldu, üniversiteler ve YÖK'e talimat verdi soruşturma açın diye. YÖK hemen üniversitelere yazı gönderdi 'imzacılara yönelik gerekeni yapın' diye. Bizim üniversitede resmi soruşturma açılmamasına rağmen, bunu beklemeden süresi dolan sözleşmelerimizi uzatmayarak kamu üniversiteleri içerisinde bir ilke imza attı. Şu ana kadar kamu üniversiteleri içerisinde ilk olarak Mersin Üniversitesi'nde 2 akademisyenin ilişiği kesildi. Tam bir cadı avı hüküm sürüyor" dedi.

Metnin barışa yönelik içeriğe sahip olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Karaca ise, "Oraya attığımız imza, bundan birkaç yıl önce hükumet yetkilileri, akil insan heyetindeki insanlar ve birçok köşe yazarının dile getirdiği, ifade ettiği söylemlerin neredeyse hemen hemen hepsi o metinde yer alıyor. İnsanların ölmemesi, yeniden çözüm sürecine geçilmesi, barış olması yönünde hazırlanan o metne bir şekilde katılıyor olmak. Akademinin gereği bunu söyleyebilmektir. Ben ve arkadaşlarım bu amaçla imzaladı ama öyle bir noktaya getirildi ki, öyle bir faşizan bir uygulama ortaya çıktı ki, söylenen metnin içeriği vatan hainliği gibi eline alındı, sert dille hedef gösterildi. Akademisyenlere yönelik akademideki cadı avı bu süreçle başlamıştır" diye konuştu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu da, ilişik kesme ile ilgili yürütmeyi durdurma davası açacaklarını ve hukuki sürecini yakından takip edeceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Meü'de İlişiği Kesilen Akademisyenler: Cadı Avının Nesnesi Yapılmak İsteniyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement