Mersin Türk Müziği Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Mersin Türk Müziği Festivali Başladı

Mersin Türk Müziği Festivali Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.düzenlenen Mersin Türk Müziği Festivali başladı.

03.04.2013 00:16

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7. düzenlenen Mersin Türk Müziği Festivali başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan festivale, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile sanatseverler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, artık bu festivalin örf ve anele şekline geldiğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanata evet diyen bir belediye olduğunu ifade eden Özcan, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak iddia ediyorum ki Türkiye'de kültür ve sanata en çok değer ve önem veren belediyelerin başında geliyoruz. Hızla gelişen kentimizi bir kültür ve sanat şehri yapma çalışmalarımız sürüyor. Kültür ve sanata evet anlayışıyla her yıl geleneksel hale getirdiğimiz çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Festivallerin Mersin'in vizyonunu çok önemli yerlere getireceğine ve gelecek kuşaklara önemli bir kültür mirası olarak kalacağına inandığını belirten Özcan, "Büyükşehir Belediyesi olarak görevde olduğumuz 1999 yılından bu yana kültür ve sanata evet diyerek Şehir Tiyatrosu, halk dansları, kent orkestrası ve Belediye konservuatarının güzel ürünlerini görmenin haklı gururuyla, biz biliyoruz ki Mersin kültürlerin buluştuğu bir dünya kentidir. Biz biliyoruz ki Mersin bir kültür ve sanat şehridir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi. Ardından da TRT sanatçısı Umut Akyürek, sevenleriyle buluştu. Yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kalan Akyürek, birbirinden güzel eserlerini Mersinlilere söyledi.

Bugün başlayan festival 11 Nisan akşamı ünlü sanatçı Sibel Can konseri ile son bulacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Türk Müziği Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement