Mescitte Öldürülen Tır Şoförünün Davası - Son Dakika
Güncel

Mescitte Öldürülen Tır Şoförünün Davası

Eskişehir'de tır şoförünü mescitte tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

15.04.2014 15:33  Güncelleme: 15:32

Eskişehir'de tır şoförünü mescitte tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Ali Ç. (36), maktul Cem Sarıkan'ın (35), hamile eşi Havva, annesi Fatma ve babası Gürbüz Sarıkan ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Ali Ç, savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, maktulu kendisinin öldürmediğini öne sürdü. Yaklaşık 10 yıldır kamyon şoförlüğü yaptığını anlatan Ali Ç, "Cem Sarıkan'ı daha önceden tanıyorum. Aramızda problem yok. Olay günü ben  Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin hizmet binasındaki lokantaya girmiştim, mescide girmedim. Olayı ben gerçekleştirmedim" dedi.

Maktul Cem Sarıkan'ın eşi Havva Sarıkan da eşinin olaydan 2 gün önce Beytullah Ö, tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü.

Maktulun babası Gürbüz Sarıkan ise oğlu Cem'in sanık Ali Ç'yi tanımadığını öne sürerek, "Oğlum sanığı tanımaz. Bu kişi tetikçi olarak kullanılmıştır. Olayı asıl yaptıran Beytullah Ö'dür" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ndeki görüntülerinin bulunduğu CD'lerin bilirkişi tarafından incelenmesi kararlaştırdı.

Maktulle aralarında daha önceden ortaklık bulunan Beytullah Ö. ve Hüseyin A. ile 4 tanığın duruşmaya getirilmesine hükmeden mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Mayıs'a erteledi.

Bu arada, duruşma sonunda Cem Sarıkan'ın annesi Fatma Sarıkan sanık Ali Ç'ye vurmak isteyince salonda gerginlik yaşandı. Görevli polislerin araya girmesiyle taraflar dışarı çıkarıldı.

75. Yıl Mahallesi'nde yaşanan olayda, 17 Ocak 2013'te Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin hizmet binasındaki mescide namaz kılmak için giren vatandaşlar, Cem Sarıkan'ın tabancayla vurularak öldürüldüğünü görmüş ve durumu polise bildirmişti. Olayın şüphelisi olarak polis tarafından gözaltına alınan Ali Ç. tutuklanmıştı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mescitte Öldürülen Tır Şoförünün Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement