MHP'li Başkan Cinayetine İdari Soruşturma - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

MHP'li Başkan Cinayetine İdari Soruşturma

MHP\'li Başkan Cinayetine İdari Soruşturma
26.10.2010 17:29

Denizli'nin Buldan İlçesi'ne Bağlı Yenicekent Beldesi'nde, MHP'li Belediye Başkanı Öldürülmesi Olayında 'jandarmanın İhmali Bulunduğu' İddiaları Üzerine İdari Soruşturma Başlatıldı

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'ne bağlı Yenicekent Beldesi'nde, MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak'ın birahane sahibi M.S. (Mehmet Sırakaya) (30), kardeşleri K.S. (Kürşat Sırakaya) (36) ve R.S. (Ramazan Sırakaya) (25) ile yanlarında çalışan H.A. (Hüseyin Aydemir) (26) tarafından öldürülmesi olayında ''jandarmanın ihmali bulunduğu' iddiaları üzerine idari soruşturma başlatıldı.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan'ın, Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak'ın jandarmanın yanında, elindeki silahın alınmasının ardından bıçaklanarak öldürüldüğü, yandaki eczanenin güvenlik kamerasınca kaydedilen cinayet görüntülerinin jandarmanın elinde olduğu iddiaları yetkili makamları harekete geçirdi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bu iddialarla ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıklarken, ''Gerek basın, gerek MHP İl Başkanı tarafından çok ciddi iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar savcılık tarafından araştırılıyor. İddialardan birisi de jandarmanın cinayet öncesi ihmalkar davrandığı şeklinde. Bir kurumu ya da kişileri kulaktan dolma dedikodularla da zan altında bırakmamak gerekir. Eğer ihmal varsa elbette ortaya çıkacak, sorumlular cezasını alacaktır' diye konuştu.

ALKOLLÜ İŞLETMELERE KAPATMA

İkinci bir emre kadar Yenicekent'teki bütün alkollü işletmelerin kapatıldığını bildiren Vali Erkmen, ''Cinayetin ardından, halkın şu an için bu tür alkollü işletmelere tepkisi var. Herhangi bir saldırı olmasın diye, güvenlik nedeniyle alkollü işletmeleri kapattık. Ancak, bazı basın yayın kuruluşlarında yer aldığı gibi beldede herhangi bir gerilim yok. Şu an durum gayet sakin' dedi.

HAFTAYA YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Vali Erkmen ayrıca, Yenicekent Belediye Meclisi'nin gelecek pazartesi günü toplanıp öldürülen Nail Sancak'ın yerine yeni başkanını seçeceğini duyurdu.

Bu arada, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bir albay ve bir yarbayın da Yenicekent'e gelerek iddialarla ilgili araştırma yaptığı öğrenildi.

''SİLAHINI VERMESE BELKİ ÖLMEYECEKTİ'

Olay, geçen cumartesi günü akşam saatlerinde Yenicekent meydanındaki kahvehanede yaşanmıştı. Vatandaşlarla sohbet eden evli ve 4 çocuk babası MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak, belde çıkışında bulunan ve içki ruhsatı verilmeyen Meydan Birahanesi'nin işletmecisi M.S., K.S. ve R.S. kardeşler ile yanlarında çalışan H.A. ile kavga etmişti. Tabancasıyla birkaç el havaya ve saldırganlara doğru ateş açan Sancak, daha sonra vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. 4 saldırgan tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Sancak'ın jandarmanın yanında, elindeki tabancanın alınmasının ardından M.S. tarafından bıçaklandığı iddiaları gündeme getirilmişti. ''Başkan bıçaklanmadan önce silahını jandarmaya vermese, şu anda belki de yaşıyor olacaktı' diyen MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, yetkilileri göreve davet etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Başkan Cinayetine İdari Soruşturma - Son Dakika


Advertisement