Milletvekili Şimşek'ten, Mşü'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Şimşek'ten, Mşü'ye Ziyaret

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Alparslan Üniversitesini ziyaret etti.

15.08.2016 13:32

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Alparslan Üniversitesini ziyaret etti.

Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen "demokrasi nöbetlerine" Muş Alparslan Üniversitesi'nin verdiği destekten dolayı üniversite rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Şimşek, ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin bu süreçte çok başarılı bir sınav verdiğini ve tüm kurumların demokrasinin yanında yer aldığını belirtti.

Muş halkının tümüyle FETÖ'nün darbe teşebbüslerine meydan okuduğunu ve bu çerçevede üniversitenin de ilk geceden itibaren tüm imkanlarıyla milli iradenin yanında yer aldığını dile getiren Şimşek, bu amaçla üniversiteye teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Polat ise darbe gecesi hem milletvekilleri hem de ilin mülki erkanıyla diyaloğa geçtiğini bildirerek, bu kalkışmaya karşı durarak sürecin başından sonuna kadar organize şekilde hareket ettiklerini kaydetti.

Bu süreçte üniversiteleri bünyesinde beden eğitimi spor yüksekokulunun açıldığını da belirten Polat, şunları söyledi:

"Yükseköğretim Kurulunca açılması uygun görülen okulumuzla ilgili karar uzunca bir süredir Başbakanlık'ta beklemekteydi. Vekilimizin girişimleriyle bu teklifimiz Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Geçtiğimiz hafta bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İnşallah en kısa sürede gerekli atamalar ve ilgili bölümler açılarak öğrenci alımı yapılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Şimşek'ten, Mşü'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement