Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" Mitingi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" Mitingi

20.09.2015 20:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bütün bu olanlara rağmen teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz ve dağ-taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli, hiçbir şeyle mukayese edilmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bütün bu olanlara rağmen teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz ve dağ-taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli, hiçbir şeyle mukayese edilmez" dedi.

Erdoğan, Sivil Dayanışma Platformu tarafından Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı konuşmada, bundan 15 yıl önce " Hakkari'ye havalimanı yapılacak" dense kimsenin inanmayacağını, PKK ve teröristlere rağmen Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nı yaptıklarını, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şırnak'ta da Şerafettin Elçi Havalimanı'nı yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, "Yaktılar, yıktılar yine yaptık. Iğdır, Muş, Ağrı'da yaptık. Bu terör örgütüne rağmen, terör örgütünün desteklemiş olduğu siyasetçilere rağmen yaptık" diye konuştu.

Bölünmüş yollar yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "At denize, balık bilmezse Halik bilir" dediklerini ifade etti. Bütün bu olanlara rağmen teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceklerini dile getiren Erdoğan, "Dağ-taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli, hiçbir şeyle mukayese edilmez" ifadesini kullandı.

"1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin yaklaştığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyorum. Hani diyorlar ya 'Biz herhangi bir şey yapmıyoruz.' Bakın ben söyleyeyim; 7 Haziran'da gittiler, muhtarları tehdit ettiler. Her ay içinde, her hafta en az bir kez muhtarlarla toplantı yapıyorum. 350-400 muhtarı Ankara'ya davet ediyorum. Geçenlerde Güneydoğu, Doğu, o bölgeden davet ettim. 90 tanesi gelemedi. İnceledik, geleceklerini bildirmişlerdi. Neden? 'Tehdit altındayız, onun için gelemiyoruz' dediler. Cici çocuk, siz kimi aldatıyorsunuz? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz? Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz, aynı oyunu yine oynayacaklar. Ama biz diyoruz ki bu millet, evelallah adam gibi adam bu millet inşallah bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.

Millet olarak biz bu sıkıntıyla ilk defa karşılaşmıyoruz. Her dönemde içimize atılan fitne tohumlarından bu şekilde boy verenler olmuştur. Hepsi gelip geçmiştir ama milletimiz vatanıyla, devletiyle dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Burada millet ve devlet olarak bize düşen iki önemli görev vardır. Birincisi 780 bin kilometrekare vatan toprağına sımsıkı sarılmaktır. Bunun için devletimiz, güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere, tüm kurumlarıyla mücadelesini vermektedir, vermeye de devam edecektir. Bu mücadeleden kimsenin şüphesi olmasın."

"Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizi yakıyor"

Terörle mücadalede verilen şehitlerin acısının yürekleri yaktığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda şehitlerin varlığı ve gösterdikleri kahramanlığın ülkenin en büyük gücü, geleceğin güvencesi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 78 milyon insanın arasında birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını güçlendirmek için bıkmadan, usanmadan, sabırla doğruları anlatacaklarını söyledi.

"Bizi ayakta tutan bağları yeniden güçlendireceğiz. Birbirimizi çıkar, menfaat için değil, Allah için seveceğiz" diyen Erdoğan, bulanmış olan zihinleri berraklaştıracaklarını çünkü inancın, tarihin ve kültürün gösterdiği yolun bu olduğunu ifade etti.

Kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere, aradıkları fırsatı asla vermeyeceklerini, kapı kapı dolaşacaklarını, anlatacaklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geçen yılın Kurban Bayramı'nın son günlerinde vahşi bir şekilde - az önce annesini izlediniz - şehit ettiği Yasin'in de ekmek almaya giden Fırat'ın da sokakta, evinde, iş yerinde katlettiği tüm masumların acısı, hepimizin acısıdır. Unutmayın, Ceylanpınar'da iki polisimizi uyurken şehit edenlerin acısı asla yük olamaz. Unutmayın, Muş'ta binbaşımızın eşi ve çocuğu yanında şehit edilmesini unutamayız. Dağlıca'da yarbayımızın yanında askerleriyle beraber şehit edilmesini unutamayız. Bölgede terör örgütünün tehdidi ve tedrişi altında hayat mücadelesi veren kardeşlerimizin sıkıntısı, hepimizin sıkıntısıdır.

Teröriste karşı celalli ve amansız, kardeşlerimize karşı müşfik ve hasbi olacağız. Devletimize güveneceğiz, güvenlik güçlerimize itimat edeceğiz. Bu tezgahı kuranların oyununu tüm yönleriyle bozacağız. Türkiye'nin geldiği noktadan, geriye adım atılmayacağından herkes emin olsun, milli birlik ve kardeşlik sürecinin, geriye doğru işletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Demokrasiyi güçlendirmekte, hak ve özgürlükleri korumakta kararlıyız. İşte bu şekilde yeni Türkiye'nin yolunu açacak, kapılarını aralayacağız. Bölgesindeki, hatta tüm dünyadaki mazlumların umudu, sığınağı olan Türkiye'nin gözden çıkartacağı tek bir vatandaşı yoktur."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin fertleri arasında ayrımcılığı yaratmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini dile getirerek, "Değil canının, malının, namusunun tehlikeye düşmesi, tek bir vatandaşımızın kılına zarar gelmesi, kem sözle gönlünün kırılması dahi bizim için kabul edilemez bir durumdur. Biz yerli ve milli olan herkese, her kardeşimize, kökenine, inancına, bölgesine, meşrebine bakmaksızın kucağımızı ve gönlümüzü sonuna kadar açık tutacağız" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses' Mitingi - Son Dakika


Advertisement