Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, cuma günü Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde gösteri düzenlemek için izin istedi.
Hareketten yapılan yazılı açıklamada, ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtlarının eylem yaptığı Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde cuma günü barışçıl gösteriler düzenlemek için izin verilmesini talep etti.
Açıklamada, "Onlara gözlerinin daha önce görmediği bir kalabalığı göstermeye hazırlanıyoruz. Kameralarının dahi kapsayamayacağı bir kalabalık hazırlayacağız. O zaman onlar da bizi, iddia ettikleri gibi halkın iradesinden yana olduklarına inandırsınlar" ifadesi kullanıldı.
Başta Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında olmak üzere Mısır'ın diğer bölgelerindeki barışçıl gösterilerin yasallığına vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Gösteriler, kimsenin mülkü olmayan vatandaşın yasal hakkıdır. Tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara, gösterilerin barışçıl olduğunu göstermek için kapılarımız açık. Darbecilerin gece gündüz hiçbir delil göstermeksizin söyledikleri yalanları ortaya çıkarmak için kapılarımız hiçbir ön çağrıya gerek duymadan gelen herkese açık." - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.