"MIT Technology Review"un 2012 TR50 Listesi - Son Dakika
Güncel

"MIT Technology Review"un 2012 TR50 Listesi

"MIT Technology Review"un 2012 TR50 Listesi

Alcatel-Lucent, lightRadio™ ile inovasyonda dünya sıralamasına girdi.

20.03.2012 16:58

Alcatel-Lucent inovatif uygulamaları ve yaratıcı projeleriyle, dünyanın en yenilikçi şirketlerinin yer aldığı "MIT Technology Review"un 2012 TR50 listesine girdi.

ALCATEL- LUCENT, DÜNYA'NIN EN YENİLİKÇİ 13 İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞİRKETİNDEN BİRİ

Alcatel-Lucent, Bell Laboratuarları tarafından geliştirilen, çevreye duyarlı ve maliyet avantajı sağlayan yeni nesil baz istasyonu lightRadio™ ile inovasyonda dünya sıralamasına girdi. Alcatel-Lucent çığır açan kablosuz ağ teknolojisi lightRadio™ ile "MIT Technology Review"un 2012 TR50 listesinde, iletişim teknolojileri alanındaki 13 şirket arasında yer alıyor.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde bulunan ve dünyanın en itibarlı teknoloji yayını kabul edilen "Technology Review" tarafından yıllık olarak hazırlanan ve dünyanın en yenilikçi teknoloji şirketlerini içeren listede, Alcatel-Lucent çığır açan kablosuz ağ teknolojisi lightRadio™ ürünü ile yerini aldı.

Türkiye lansmanı Nisan 2011'de yapılan avuç içi büyüklüğündeki baz istasyonu lightRadio™, düşük güç tüketmesi ve çevreye karşı duyarlı olması ile kablosuz ağ bağlantısı uygulamaları arasında merkezde yer alırken; yapısı ile operatörlerin, sesli iletişimden görüntülü iletişime geçişinde kolaylık sağlıyor.

Alcatel-Lucent'in yeni nesil baz istasyonu lightRadio™, akıllı telefon ve tabletlerin popülerleşmesi ile birlikte ortaya çıkan ve giderek artan veri kapasitesi talebini de rahatlıkla karşılıyor.

lightRadio™, geleneksel mobil şebeke ürün mimarisini bileşen öğelerine dağıtıyor. Bu öğeler şebeke içinde gerek düşük maliyet gerekse güç açısından ihtiyaç duyulan her yere yerleştirilebiliyor, diğer taraftan mobil geniş banda yönelik müşteri talebine göre ölçeklendirme esnekliği sunuyor.

Alcatel-Lucent CTO'su Marcus Weldon, "Yeni mobil aygıtlar, yeni uygulamalar ve sürekli büyüyen ve değişen müşteri talepleri günümüzde kullanılan kablosuz ağların gelişmesini gerektiriyor. Değişen talebi ve bu güçlükleri karşılamak için kapasite artımlı bir yaklaşıma alternatif olarak Bell Labs büyük bir adım attı ve kablosuz teknoloji için yepyeni radikal bir yaklaşım olan yeni nesil baz istasyonu lightRadio™ 'yu geliştirdi."

"lightRadio, günümüzde mevcut en son teknolojik yeniliklerden ve uygulamalardan yararlanıyor. Yakın zamanda, Barselona'da düzenlenen mobil iletişim sektörünün en büyük etkinliği olan Mobile World Congress'te dünyanın lider iletişim hizmet sağlayıcılarından biri ile birlikte lightRadio'nun gerçek dünya koşullarında neler yaptığını gösterdik. Müşterilerimizin ihtiyaçları ve mobil iletişimin artan yoğunluğuna karşılık vermek için sürekli olarak teknoloji geliştirmekten büyük keyif alıyoruz."dedi.

Alcatel-Lucent'in 2012 TR50 listesinde yer almasına ilişkin Technology Review yayıncısı ve Yazı İşleri Müdürü Jason Ponti ise; "Mobil veriye karşı doymak bilmeyen iştahımız geleneksel cep telefonu sistemleri üzerinde ezici bir tehdit teşkil ediyor. Alcatel-Lucent'in kolayca yükseltilebilen lightRadio mimarisi, bu gereksinimi karşılamasıyla şirketin ilk sıralarda yer almasını sağladı…" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'MIT Technology Review'un 2012 TR50 Listesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement