Muhafız Alayı Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Muhafız Alayı Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da yer aldığı 534 kişinin yargılandığı...

30.01.2018 14:49

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da yer aldığı 534 kişinin yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde yapılan duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık, TRT ve diğer müşteki kurumların avukatları katıldı.

Duruşmada sanık eski astsubay Mustafa Kocaaslan, 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden "Genelkurmay Çatı" davasında savunmasını yaptığını ayrıca burada detaylı savunma yapmak istemediğini söyledi.

Kocaaslan, 15 Temmuz günü izinde olduğunu, tabur komutanın emriyle eski astsubay Mahmut Tuncer'in kendisini araması üzerine Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na gittiğini, alayda kısa süre kaldıktan sonra ayrıldığını iddia etti.

Sanık eski astsubay Fatih Arslan, 15 Temmuz tarihinde Kara Harp Okulu'nda kursiyer olduğunu, Akıncı Üssü ve TÜRKSAT davalarında da yargılandığını ve TÜRKSAT davasından üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Bu dava dosyasındaki suça konu olan eylemlerinin diğer dosyalarla mükerrer olduğunu ileri süren Arslan, davaların birleştirilmesini talep etti.

Olay tarihinde astsubay olan Muhammet Yılmaz da Özel Kuvvetler Komutanlığı 23. Tabur'da ağır silah uzmanı olarak görev yaptığını uzun yıllar terörle mücadele operasyonlarına katıldığını anlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı gün izinde olduğunu belirten Yılmaz, "Murat albay, Mahmut'u arayarak ivedi bir şekilde Muhafız Alayı'nda olmamızı emretmiş. Ben de aynı evde kaldığım Mustafa Kocasinan ile birlikte tatbikat oldugˆunu so¨yleyerek alaydan içeri girdim. Murat albayın toplanan personele silah ve mühimmat dağıttığını gördüm. 'Koruma tatbikatı var.' deyince Genelkurmay'a gittik." diye konuştu.

Yılmaz, FETÖ ile herhangi bir irtibatı olmadığını, komutanları dışarı çıkmadan tahliye talep etmediğini söyledi.

Çapraz sorgusunda bir avukatın, sanığın FETÖ elebaşı Gülen'in sözleriyle savunma yaptığını iddia etmesi üzerine Yılmaz, "Uzun süredir hapishanedeyim. Ne internet ne de televizyon hiçbir şey izlemiyorum. Nasıl olur da sözlerini bulup da savunmama ekleyebilirim?" karşılığını verdi.

Sanık Yılmaz'ın çapraz sorgusu devam ederken, sanıklardan Mustafa Kocaaslan'ın müşteki avukatına bağırması üzerine Mahkeme Başkanı duruşma disiplinini bozan eylemleri nedeniyle Kocaaslan'ın salondan çıkartılması istedi. Jandarma personelinin sanığı salondan çıkarmasından sonra duruşmaya eski astsubay Veysel Ezgin'in savunmasıyla devam edildi.

Ezgin, 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Özel Kuvvetler davasında da yargılandığını, bu davada ifade vermek istemediğini belirterek dosyalarının birleştirilmesini talep etti.

Duruşmaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhafız Alayı Darbe Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement