Muhsin Yazıcıoğlu Basın Ödülleri - Son Dakika
Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Basın Ödülleri

Muhsin Yazıcıoğlu Basın Ödülleri

Büyük Birlik Partisi; merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 4.yılında ilkini düzenlediği Muhsin Yazıcıoğlu Basın Ödülleri töreninde fotoğraf, görsel haber, yazılı haber, köşe yazısı, televizyon programı ve belgesel dallarında ödüller verildi.

27.03.2013 23:52

Büyük Birlik Partisi; merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 4. yılında ilkini düzenlediği Muhsin Yazıcıoğlu Basın Ödülleri töreninde fotoğraf, görsel haber, yazılı haber, köşe yazısı, televizyon programı ve belgesel dallarında ödüller verildi.

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile basın ve siyaset camiasından çok sayıda isim katıldı.

"OLAYIN AYDINLATILMASINDA DA BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN"

Programın başında Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan belgeselin gösterilmesi esnasında salonda bulunan davetlilerin bazıları gözyaşlarını tutamazken, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da hüzünlü anlar yaşadı. Gülefer Yazıcıoğlu, "Basın mensuplarına naçizane ödüller vermek istedik hatıra kalsın diye. Törenimize hoş geldiniz, bu süreçte bizi yalnız bırakmadınız, bu olayın aydınlatılması sürecinde de bizi yalnız bırakmamanızı temenni ediyorum" dedi.

"4 YIL İÇİNDE BAZI BASIN YAYIN ORGANLARI DAHA FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI SERGİLEDİLER"

Geçen 4 yılın kendileri için kolay olmadığını söyleyen Mustafa Destici, "Bu 4 yıl içinde gerçekten bazı basın yayın organları, daha farklı bir bakış açısı sergilediler. Köşe yazarlarımızdan çok farklı yazılar yazanlar oldu, hem bizi hem Türkiye'yi duygulandıranlar oldu. Hem Muhsin Yazıcıoğlu'nu hem onun davasını, fikrini yaşatma adına çok büyük katkı sağladılar hem de şahadet süreci ile ilgili milletimizde olan şüphelerin dağıtılmasında ve bu olayın aydınlatılması hususunda çok üstün gayret gösterdiler" diye konuştu.

"İMANIN TECELLİSİNİ MUHSİN YAZICIOĞLU'NDA GÖRDÜM"

Muhsin Yazıcıoğlu ile nasıl tanıştığını anlatan Destici, "Ben İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Fakültesi mezunuyum, felsefede yüksek lisans yaptım. İmanın hem lügat hem kelime hem de ıstılahı anlamını bilirim ama imanın tecellisini Muhsin Yazıcıoğlu'nda gördüğümü söylersem inanın çok söylemiş olmam. Herkes müsterih olsun, Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası bizler var olduğumuz sürece sürecektir" şeklinde konuştu.

"ONUN YOLU MİLLETİN YOLUYDU, MİLLETİNE HİZMET İÇİN ÇIKTIĞI YOLDA HAYATINI KAYBETTİ"

Muhsin Yazıcıoğlu ile parlamentoda 3 dönem siyaset yaptığını söyleyen ve merhumu rahmetle andığını belirterek Yazıcıoğlu'nu anlatan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Benim tanıdığım Muhsin Yazıcıoğlu, siyaseti meslek edinmemiş, millet hizmetinde bir araç haline getirmişti. Sözüne inanılır, vadine güvenilir, mert, dürüst ve net bir insandı. Söyleyeceklerim benim düşüncelerimdir. Onun yolu milletin yoluydu, nitekim hayatını da milletine hizmet için çıktığı yolda kaybetti. Elim bir kaza sonucunda aramızdan ayrılan Muhsin Başkan'ı 4 yıl önce ebedi istirahat için defnedildiği Tacettin Dergahında edilen dualar ve okunan Kur'anların yarattığı manevi iklimde huzur içinde uyuduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki, ruhu şuan aramızdadır. O milletin bağrından kopup milleti ile aynı yöne bakmayı başarmış fedakar bir insandı. Genç bir lider olarak çıktığı siyaset yolculuğunda bilge kişi mertebesine ulaşmış bir değerli insandı. Kim kimin gönlüne izin almadan girebilir, kim kimin sevgisini rızası olmadan kazanabilir. Merhum Yazıcıoğlu örnek kişiliği ile ülkemizin yetiştirdiği ender değerlerdendir. Sizler merhumu hiçbir karşılık beklemeden gönül tahtınıza yerleştirdiniz, onun mirasına sahip çıktığınız. Bazı insanların değerleri yokluklarında daha iyi bilinir. Merhum Yazıcıoğlu da yokluğunda değeri daha iyi anlaşılan önemli siyaset adamlarımızdandı. Bazı insanlar vardır, ne arkasından gidilir, ne önünde durulur, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hem önünde durulur hem arkasından gidilirdi. Yol arkadaşını satmayan, her şartta yanında duran açık yürekli bin insandı" ifadelerini kullandı.

TGRT HABER GÖRSEL HABER DALINDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Gecede ilk ödülü görsel haber dalında TGRT Haber televizyonu aldı. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, ödülünü merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'ndan aldı. Batuhan Yaşar, "Birçok ödül aldık bugüne kadar ama bu ödül bizi etkileyen ödüllerden birisi bu, TGRT Haber adına alıyorum. Muhsin Bey'i çok yakından tanıyan birisi olarak çok çilekeş, ama o kadar çilekeş olmasına rağmen hiçbir zaman yüzü asılmayan, sinirlenmeyen bir insandı. Ruhu şad olsun" dedi.

"FOTOĞRAF DALI ÖDÜLÜ İSMAİL GÜNEŞ'E"

Fotoğraf dalında; Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte aynı helikopterde hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş ödüle layık görülürken, İsmail Güneş'in ödülünü eşi Yasemin Güneş BASK Genel Başkanı Resul Akay'ın elinden aldı. Yasemin Güneş, "Olayın üzerinden 4 yıl geçti. 4 yıl önce bugünlerde maalesef hala arama çalışmalarına devam ediyordu. Bugün Çağan birinci sınıfa başladı ve babasına mektup yazdı. Eğer babası yaşasaydı babasına verecekti mektubunu. İlk mektubunu babasının mezarına koydu. Hayatımın en acı gününü o gün yaşadım ben. Çağan'a bunu yapanların biran önce bulunmasını istiyorum. Kimin suçu varsa biran önce inşallah ortaya çıkar. Bir gazeteci eşi olarak basının gücüne her zaman inandım, basını kimse susturamaz, basın her zaman özgür. Birçok olayda basının sayesinde çıktığına inanıyorum" diye konuştu.

Ayrıca Türkiye gazetesi de gecede yazılı haber dalında ödüle layık görülürken, Türkiye Gazetesi Ankara Haber Müdürü Akif Bülbül ödülünü TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in elinden aldı.

"SEKSENLER DİZİSİNDE MUHSİN YAZICIOĞLU İZLERİ"

Belgesel dalında ödüle layık görülen TRT adına ödülü alan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Seksenler dizisinde Muhsin Yazıcıoğlu'ndan faydalandıklarını belirtti. Muhsin Yazıcıoğlu ile hatıralarını anlatan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Muhsin Bey'in şehit olduğuna şehadet ediyorum. Çok mütevazi olmakla beraber imani konularda benim çok etkilendiğim bazı yanları vardı. Bu Seksenler dizisini yaparken Birol Güven, 'bizim ekip biraz sol gözle bakıyor, biraz daha sağcıların çektiği eziyetleri bize yönlendirirseniz onları Seksenler'de denge sağlayıp kuralım' demişti. Ona hemen Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve onunla ilgili kitapları kendisine önermiştim. Muhsin Bey ile birlikte cezaevinde kalan insanları işaret etmiştim. Şuanda danışman olarak Seksenler dizimizle ilgili 80'li yılları daha iyi anlatmak için kendilerinden yararlanıyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement