Münih Atatürk Kültür Derneği'nde Şiir Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Münih Atatürk Kültür Derneği'nde Şiir Gecesi Düzenlendi

Münih Atatürk Kültür Derneği\'nde Şiir Gecesi Düzenlendi

Münih Atatürk Kültür Derneği'nde şiir gecesi düzenlendi Münih'te Atatürk Kültür Derneği'nin (AKD) düzenlediği şiir gecesinde Münih Ludwig Maxmillian Türkoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özgür Savaşçı kendi şiir kitaplarından şiirler sundu.

05.04.2015 10:52

Münih Atatürk Kültür Derneği'nde şiir gecesi düzenlendi

Münih'te Atatürk Kültür Derneği'nin (AKD) düzenlediği şiir gecesinde Münih Ludwig Maxmillian Türkoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özgür Savaşçı kendi şiir kitaplarından şiirler sundu. Dernek başkanı Haşmet Acar'ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, gurbetçi şair yazar Fethi Savaşçı da anıldı. Şairliğe merakının babasından kaldığını söyleyen Doç. Dr. Özgür Savaşçı şiirlerini okurken, kendisine Bayram Çelik uduyla eşlik etti.

Son şiir kitabını tanıttı

Akademisyen şair Savaşçı, son şiir kitabı Köken ve dallar'ı tanıttı. Son kitabında yer alan 125 şiirin, aşk, sevgi ve gurbet konularını işlediğini anlatan Savaşçı, 4. ve 5. şiir kitaplarını da hazırlıklarının bitmek üzere olduğu müjdesini verdi. Şiirlerinde yalın bir dil kullanmaya özen gösteren Doç. Dr. Savaşçı, Şiirlerimin örtük olmamasına ve simgelerle dolu olmamasına özen gösteriyorum? dedi. Savaşçı'nın daha önce Yalın ayak yürüdük? ve Hal böyle böyle? adlı iki şiir kitabı yayınlamıştı.

Tanıtım sonunda ut sanatçısı Bayram Çelik'e bağlama ile eşlik eden müzik akademisyeni Serdar Çağatay konuklara minik bir konser sundular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Atatürk Kültür Derneği'nde Şiir Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement