NASA'nın Artemis II misyonunda Ay'a giden iki astronot aktif görevlerinden ayrılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

NASA'nın Artemis II misyonunda Ay'a giden iki astronot aktif görevlerinden ayrılıyor

NASA, Artemis II misyonunda Ay'a giden astronotlar Komutan Reid Wiseman ile pilot Victor Glover'ın aktif astronotluk görevlerini bırakacağını açıkladı. İkili, fahri astronot olarak Ay keşif programlarını desteklemeye devam edecek.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) 50 yılı aşkın sürenin ardından Ay'a gönderdiği ilk insanlı uzay aracı Artemis II misyonunda görev alan iki astronotun, "aktif astronotluk" görevlerinden ayrılacağı bildirildi.

NASA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Artemis II görevi kapsamında 1 Nisan'da Ay'a giden astronotlar Komutan Reid Wiseman ile pilot Victor Glover'ın görev durumlarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Wiseman ile Glover'ın aktif astronotluk görevlerini bırakacağı ancak "fahri astronot" olarak Ay keşif programlarını desteklemeyi sürdüreceği belirtildi.

NASA'nın 50 yılı aşkın sürenin ardından Ay'a gönderdiği ilk insanlı uzay aracı Artemis II misyonu kapsamında göreve başlayan mürettebat, 1 Nisan'da Dünya ve Ay çevresinde yaptıkları 10 günlük görev uçuşunda yaklaşık 1 milyon 118 bin kilometre mesafe katetmişti.

Toplam 4 astronottan oluşan ekip, görev süresince uzay aracındaki sistemleri test etmiş, Ay'ın daha önce görülmeyen kısımlarını görüntülemiş ve gelecek misyonlarda iniş yapılabilecek bölgeleri araştırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NASA'nın Artemis II misyonunda Ay'a giden iki astronot aktif görevlerinden ayrılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement